Така изглежда днес дългобленуваният мост, който свързва селата Покровник, ,

...
Така изглежда днес дългобленуваният мост, който свързва селата Покровник, ,
Коментари Харесай

Малко остана и хората от 5 села ще си отдъхнат! Покровнишкият мост над р. Струма е готов, чакат приемателна комисия

Така наподобява през днешния ден дългобленуваният мост, който свързва селата Покровник,, Мощанец, Падеш, Долно и Горно Лешко, Габрово и Дебочица,, видя кореспондент на Struma. com. Мостът е подготвен, служащи и заграждения по него няма. Само преди дни кметът Методи Байкушев съобщи, че мостът еготов за стартиране и се чака приемателна комисия, която той ще упорства да дойде преди края на годината, с цел да си отдъхнат хората от селата, които към този момент 2 години употребяват обходни направления, с цел да стигнат до регионалния център. Сагата с моста бе продължителна и изтощителна за хората.

Съоръжението бе подкопано от придошлите води на река Струма и беше задоволително злепоставен, че да бъде оставен за придвижване. Затова мостът бе затворен, дълго време страната създаваше административни спънки за започване на ремонта, които бяха отстранени по времето на някогашния зам. министър от Министерство на регионалното развитие Николай Шушков и след серия митинги на хората от селата, отпред с някогашния кмет Илко Стоянов.

С дейната работа на община и страна в лицето на МРРБзапочнаха ремонтните действия, които бяха комплицирани, защото отсам минава газопреносната тръба и трябваше тя да бъде деликатно изместена. Така след голям брой трудности ремонтът стартира и мостът бе построен отначало с десетилетия гаранция за качеството му. Очаква се той да бъде публично позволен за прекосяване след22 декември, когато кметът Байкушев е изискал приемателната комисия.

П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР