Така или иначе лятото ще дойде, тъй като вървим към

...
Така или иначе лятото ще дойде, тъй като вървим към
Коментари Харесай

Синоптик: Метеорологическото лято ще дойде с астрономическото

Така или другояче лятото ще пристигна, защото вървим към настъпване на астрономическото лято на 21 юни. Затова метеорологическото лято ще пристигна с астрономическото. Виждат се сигурни сигнали, които водят към понижаване на циркулацията, в която има много превалявания, изключително в западната половина от страната.

 

Tова сподели гл. ас. доктор Анастасия Стойчева – началник бранш " Метеорологични прогнози " в Национален институт по метеорология и хидрология, по Българска национална телевизия.

 

В централната част на Средиземноморието, над Италия се е образувал циклон, който носи обилни превалявания. До края на тази седмица преваляванията ще продължат, разясни Стойчева.

 

" През вчерашния ден до тази заран количествата на преваляванията в региона на Берковица са незначителни - 8 л/кв. м. На други места има 30-40 литра дъжд. В западната и централната част от страната имаме много високи стойности на измерените количества превалявания. Заради забележителната облачност температурите в Западна България няма да бъдат доста високи - към и малко под 20 градуса. На изток обаче, където има доста слънчеви часове, температурите доближават 25-26 градуса ", изясни Анастасия Стойчева.

 

През идващите дни превалявания ще има над западната половина от страната, до момента в който на изток няма да вали. Очакват се количества от към 30-50 литра на кв. метър. Тъй като времето не е толкоз топло няма доста възможност да се развиват мощни гръмотевични стихии. От идната седмица обаче се чака последователно покачване на температурите. През последното десетдневие се чакат температури сред 30 и 35 градуса, заключи Стойчева.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР