Така и не успяват да изпеят Parole, Parole заедно нито

...
Така и не успяват да изпеят Parole, Parole заедно нито
Коментари Харесай

Когато са още млади и неизвестни, Далида и Делон делят яйце за вечеря

Така и не съумяват да изпеят Parole, Parole дружно нито един път онлайн поради натоварените им графици
Ако сте гледали осъществяването на Далида на " Besame Mucho " от 1976 година - пуснете си го отново, с цел да ви се освежи душата, в случай че не сте - вижте какво е то класа, жанр, хубост на секс богиня със захарно-пясъчен глас, с който препускаш на хиляди метри дълбочина в човешките глъбини. 

Далида завоюва популярност и боготворене, само че в живота положително кой знае какъв брой не е видяла, това приказват обстоятелствата, постоянно припомняни около рождения й ден - 17 януари 1933 година. Изпява първия си звук на бял свят в Кайро. В любовта не сполучва, а най-после на дните си, когато се самоубива на 2 май 1987 година, тя споделя, че лекотата на битието й е била непостижима. 

Когато била млада, живеела в таванска стая, а на същото място, само че в друга, се подвизавал и Ален Делон. Години по-късно се срещат, изживяват своя романс, а след това записват и фамозния дует " Parole, Parole ". Тя е записала авансово своята партия, а когато той влиза в студиото, изпива чаша коняк и на " два дубъла " записва и своята - речитатива на буйния ухажор. Когато Далида си отива от този свят, той се разплаква пред телевизионните камери, припомняйки си възприятията им. 

Ето някои от по-важните моменти от живота на именитата певица. 

Кокетният взор е разследване на очна зараза

На 10-месечна възраст момичето, което към момента се споделя Йоланда, се разболява от офталмия. Тя би трябвало да носи превръзка на очите в продължение на 40 дни. Остава с леко кривогледство от тази сериозна зараза, която ще й носи насмешки от съучениците й до късното тийнейджърство. 



Има комплицирани връзки с татко си

Пиетро Джилиоти, бащата на Далида, е бил цигулар в операта в Кайро, когато избухва Втората международна война. Египет се съюзява с Англия и Пиетро, ​​като всички италиански имигранти, е интерниран в лагер. Той се завръща през 1944 година, наскърбен от прекъснатата си кариера и сърдит. Умира прибързано на идната година. Йоланда е единствено на 12 години.

На 21 години тя е коронясана за " Мис Египет ", през 1954 година

Снимала се е в доста филми

Първоначално Далида мечтае да стане актриса. След купата си " Мис Египет ", тя стартира кариерата си с присъединяване в няколко сериала, преди да замине, с цел да опита шанса си в Париж. Въпреки че бързо осъзнава, че е основана за пеене, тя продължава да се снима във филми през целия си живот. Последният е " Шестият ден " на Юсеф Шахин, малко преди да почине.

Съседка на Ален Делон

Когато идва в Париж, Далида оставя багажа си в стая на улица " Jean-Mermoz " в Париж. Съседът й се споделя Ален Делон. Тогава двете звезди са просто двама амбициозни младежи, които мечтаят за популярност.

Те си симпатизират,  поддържат се, когато духът на единия се разклати, откакто се върне от кастинг. Понякога се случва Ален да съпровожда Далида на прослушване, в кабаре, в търсене на сцена. А вечер, когато нямали нищо за ястие, си деляли едно твърдо сварено яйце. Бохемски живот за завързване на другарство за цялостен живот...

Знаем останалото: и двамата бързо ще пробият и ще последват изключителна кариера.

Пътищата им се пресичат още веднъж няколко години по-късно, когато най-сетне доближават популярност: Делон победи в " Леопардът ", " Златна палма " в Кан, а Далида е считана за една от най-популярните певици във Франция. Те едвам са трансферирали трийсетте и персоналният им живот е също толкоз плевел, колкото и кариерата им. Тогава двамата ще преживеят къса спекулация под италианското слънце, няколко нощи на обич и равнодушие, откъснати от турнета и фотоси, и на първо място добре скрити от папараците, както братът на Далида неотдавна удостовери пред " Point Orlando ": " Беше през 1963 година, в Рим ".



Записват " Parole, Parole ", само че поради графиците им по този начин и не съумяват да изпеят песента онлайн дружно. 

Продала е милиони копия от песните си

Далида събира шлагери и награди през цялата си кариера. През 1957 година тя получава първия златен диск с френска ария за " Bambino ", който се продава в 300 000 копия. През 1964 година тя първа получава платинен диск, а през 1981 година особено за нея е основано оценката " диамантен диск ". 

Записала е 500 френски песни, 200 от които са преведени на италиански и 200 на други езици. Тя продава повече от 80 милиона записи  и 10 млн. албума по целия свят. Удостоена е два пъти с " Оскар ".

 
 Далида и Джони Холидей, вдясно, на сватбата на сценариста Рикардо Балдучи
Далида и Джони Холидей, вдясно, на сватбата на сценариста Рикардо Балдучи
Снимка: Getty Images
Мъжете в живота й

През 1967 година Далида се прибира в хотела и несполучливо се пробва да се самоубие. След това до нея са някогашният й брачен партньор Люсиен Морис, някогашният ухажор Жан Собиески и братът Орландо, с рождено име Бруно. Тримата мъже изясняват другите аспекти на личността на Далида: Далида израства като буен фен на музиката с помощта на татко си, както казахме цигулар в Кайро, само че постоянно се усеща грозна поради огромните очила, които носи. В Париж я открива Люсиен Морис, парижки радио редактор, който в последна сметка се влюбва в нея и напуща жена си поради нея. Далида се разочарова от Морис, когато той отсрочва сватбата им, с цел да се концентрира върху построяването на нейната кариера. Въпреки това тя се омъжва за него, само че бързо стартира спекулация с художника Жан Собиески. В последна сметка тя напуща Собиески и стартира спекулация с музиканта Луиджи Тенко.

През януари 1967 година Далида взе участие във фестивала в Сан Ремо с Тенко. Тогава публиката има очи единствено за красивата Далида. Ревнив от триумфа й, Луиджи Тенко се напива и излиза на сцената, препълнен с успокоителни, с цел да извърши песента си " Ciao Amore Ciao ". Елиминиран от журито, той се връща в хотела си и се прострелва в главата. Далида намира тялото му и това е, което нейните другари и семейство считат, че е довело до психическия й срив и опит за самоубийство.



С помощта на брат си Далида идва на себе си и стартира да записва нова музика. Докато пътува до Италия за зрелище, тя среща млад 22-годишен студент и двамата стартират любовна спекулация. След като схваща, че е бременна, Далида взема решение да не задържа детето, тъй като счита, че обичаният й е прекомерно млад, с цел да бъде виновен родител и че не желае да отглежда детето без татко. Тя прави аборт и прекъсва връзката си с любовника си. Остава стерилна. 

Братът на Далида, Орландо, стартира да управлява кариерата й, което отваря нов интервал на триумф за нея. Междувременно Люсиен Морис се самоубива в остарелия им апартамент.

Далида среща медийната персона граф Ричард Чанфрай и те стартират връзка. За първи път в живота си Далида се усеща в сигурност, само че в последна сметка връзката им стартира да се разпада. Ричард инцидентно прострелва гаджето на нейната икономка, вярвайки, че е нахалник, и Далида е принудена да заплати на фамилията, с цел да го защищити от пандиза. След като Ричард стартира да ревнува от кариерата й, тя записва албум с него, макар обстоятелството, че той е неприятен артист. Далида има вяра, че е бременна, само че по-късно научава, че направеният от нея аборт е увредил матката й и шансът да забременее е нулев. На новогодишно празненство, откакто Ричард се държи дебелашки, тя най-сетне го изритва от живота си. След известно време той също самоубива.



Кариерата й върви по-добре от всеки път, Далида взе участие във кино лентата " Шеста нощ ", който получава огромно самопризнание и се завръща в Египет, където я обожават. Тя обаче изпада в дълбока меланхолия, затваря се в себе си и булимията й излиза отвън надзор. В последна сметка тя се самоубива.  " Нося неприятен шанс на мъжете, които обичам ", споделя преди този момент тя.

Оставя три прощални писма

През 1987 година Далида се самоубива, като гълтам 100 медикаменти и чаша уиски. Тя оставя три писма. Първото до брат й Орландо. Второто е за тогавашния й сателит Франсоа Ноди, разведен доктор. Последното е до публиката й: " Простете ми, животът е нетърпим за мен ".

Погребана е в гробището Монмартър, Париж.

 
 Снимка: iStock/Getty Images
През 1997 година ъгълът на улица " Girardon " и улица " De l`Abreuvoir " в Монмартър, Париж, беше тържествено открита като " Place Dalida " и беше повдигнат огромен бюст в нейна памет.
 Снимка: Getty Image
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР