Така и не стана ясно кой и защо прекъсна излъчването

...
Така и не стана ясно кой и защо прекъсна излъчването
Коментари Харесай

Георги Лозанов: Случващото се с Великова и Боришев цели да бъдат отстранени от отразяването на избора на Гешев 

Така и не стана ясно кой и за какво прекъсна излъчването на „ Хоризонт “ за техническа профилактика. Това се разбра от коментара на ръководителят на Съвет за електронни медии София Владимирова в ефира на „ Важното, казано на глас “ по bTV Radio. Днес органът изслуша генералния шеф Българското национално радио Светослав Костов.

Никой не беше известен за такова планувано или непланирано прекъсване на програмата, изясни Владимирова. Спирането на сигнала на „ Хоризонт “ пристигна ден, откакто журналистът от БНР Силвия Великова беше отстранена от предаването, което води и от правосъдния сектор, който следи. Владимирова не пожела да се ангажира дали двата случая – отстраняването на журналиста и прекъсването на сигнала в деня, в който тя трябваше да води предаване, са свързани.
„ Хоризонт ” с нов шеф след абсурда Мартин Минков е дълготраен чиновник на националното радио
Председателят на Съвет за електронни медии отхвърли да разяснява дали Светослав Костов би трябвало да остане на поста си. Не ми се желае да имам вяра, че в БНР може да се стигне до напън и цензура, добави Владимирова. Тя добави, че Съвет за електронни медии ще направи инспекция дали в действителност Силвия Великова не е била справедлива, каквито са обвиняванията на управлението на радиото към нея.

Целия диалог слушайте тук!

Your browser does not support the audio element.

Медийният специалист Георги Лозанов не чака някой да понесе отговорност за решението излъчването на „ Хоризонт “ да бъде спряно. Причината е, че това директно попада в обхвана на закона и е опасност за националната сигурност. И даде образец – в случай че беше станало наводняване с човешки жертви и липсва информация поради прекъсването на радиото, то това е закононарушение.
След журналистически митинг: Силвия Великова още веднъж в ефир, шефът на „ Хоризонт ” с оставка (ОБЗОР) Прокуратурата изиска инспекция за какво е прекъснало излъчването на стратегия "Хоризонт " на БНР за пет часа
Медийният специалист позволи, че предаването „ Преди всички “ ще се окаже плуралистично. Тогава всички обвинявания към Силвия Великова изгубват смисъл, уточни Лозанов.

Името на единствения претендент за основен прокурор се появява в последните кавги в журналистическата колегия - отстраняването на Силвия Великова и ареста на фоторепортера Веселин Боришев преди митинга против Гешев.

Една от главните функционалности на публицистиката е критическата функционалност във връзка с властта, хора с очевидно сериозна позиция като Великова и Боришев има опит по някакъв метод да бъдат санирани, да бъдат изключени от процеса на отразяване към избора на Иван Гешев, разяснява медийният специалист.

И изясни, че щом Съвет за електронни медии до момента не е открил липса на плурализъм в работата на Великова, наподобява доста евентуално това да е мотив журналистката да бъде лимитирана в своята критическа функционалност във връзка с властта. А ние виждаме за какво тя ще бъде лимитирана - тъй като сега върви този много сложен избор, който от огромна част от обществото се приема доста мощно отрицателно и води до митинги, добави някогашният ръководител на Съвет за електронни медии.

Лозанов допусна, че ще паднем още надолу в класациите за независимост на словото. Причината е, че такива случаи се взимат поради и дават отражение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР