Така и не се разбра кой и как ще финансира

...
Така и не се разбра кой и как ще финансира
Коментари Харесай

Ето какво каза Гинка Върбакова на депутатите

Така и не се разбра кой и по какъв начин ще финансира договорката с ЧЕЗ, разясниха в ефира на утринния блок на Bulgaria ON AIR депутатът от Българска социалистическа партия Таско Ерменков и сътрудника му от ГЕРБ Димитър Лазаров.

Според Ерменков страната би трябвало да изземе бизнеса, не да влезе, а да вземе целия надзор върху това, което се продава. По думите му в противоположен случай страната ще стане съизвършител в една мътна договорка, която със всеки въпрос и отговор става все по-мътна.

Димитър Лазаров пък разгласи, че едно сходно изземване го тормози. "Българската страна стартира диалози за изясняване на опциите да придобие контролиращия пакет от акции ", акцентира той.

Лазаров изясни още, че продавач е притежателят на тези 67%, а точно чешката страна и по тази причина приказки за изземване и предоставяне на договорката на прокуратурата, не са добър вид.

Ерменков разгласи също по този начин, че КЕВР има пълномощията да се намесва в покупко-продажби, като тази за продажбата на ЧЕЗ и помоли регулаторът да си свърши работата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР