Така глухарчето винаги е присъствало в нашето меню през пролетта

...
Така глухарчето винаги е присъствало в нашето меню през пролетта
Коментари Харесай

Няколко златни рецепти с глухарче, които помагат за всякакви болести

Така глухарчето постоянно е участвало в нашето меню напролет и зимата. През пролетта се бере глухарчето, подготвят се салати, а през зимата ядем мед от глухарче и пием чай от цвета и корените.
Слънчев балсам за дългоденствие и за здравето на деца
Това е обичаният ми метод за събиране на цветове от глухарче. Те имат най-вече витамини. Рано заран би трябвало да берете цъфтящите съцветия на глухарчето и неотложно да поставите трилитров буркан. Слой сцветове се редува със пласт захар. Когато бурканът се изпълни на половина, деликатно го затворете и дръжте на слънце, до момента в който цялата захар се стопи и се трансформира в балсам – кафяв дестилат, малко горчив, само че прелестен на усет.
Добавяйте по 1 чаена лъжичка към чай или други питиета, само че най-добре е да го ядете.

Ако приготвите лековит мед за децата, тогава зелените корени би трябвало да бъдат отстранени, тъй като са горчиви и няма да е прелестен усета. По същия метод ви поучавам да приготвите мед и желе, те ще бъдат светли на цвят, транспарантни и вкусни.
Всеки, на който постоянно му се появява херпес по устните или към носа, би трябвало да взима по 1 път на седмица в продължение на целия интервал на цъфтежа на глухарчето и да яде по 7-10 цвята, като авансово ги почисти от зеленината. Те са сладки на усет, с миризма на мед. След такова лекуване ще забравите за гадните обриви.
За да пречистите черния дроб: 200 цвята от глухарче се измиват, изсипва се един литър вода и къкрят за 25 минути. Охлажда се и цветовете се прецеждат. Добавете 1 кг захар и гответе на слаб огън, до момента в който се сгъсти. Взимайте 2 пъти на ден заран и вечер, като добавяте по 1 чаена лъжичка в чаша вода. Ако черният дроб е мощно нечист, може да имате болки в жлъчния мехур.

Ревматизъм. Цветовете на глухарчето се стриват, добавяте същото количество захар, разбъркавате. Поставете в хладилника за една седмица и половина. Образува се течна консистенция. Взимайтепо една супена лъжица на един час преди хранене един път на ден.
Лечение със сок от глухарче
Много високо скъп е сокът от глухарчета, който има отличен укрепителен и тонизиращ резултат върху човешкото тяло. За какво е потребен сокът от глухарче? Укрепва тялото, облекчава възпалението в стомаха, като продължителен запек работи като леко слабително, за черния дроб и жлъчния мехур.

Кърмещите майки усилват производството на мляко. Също по този начин, сокът има антипиретични резултати.

В началото на пролетта сокът от глухарче от листата е доста потребен. Листата се измиват добре, престоява в продължение на 20-30 минути в съсредоточен разтвор на сол, още веднъж се изплакват със студена вода, запарват се в гореща вода безусловно, смелват се и се прецеждат през плътна тъкан, разрежда се с вода 1: 1 и се кипва в продължение на 2-3 минути. Вземете по една четвърт чаша 20 минути преди хранене 2 пъти дневно.

При болести на гръбначния дирек и костите, както и за усилване и възстановяване на общото положение на зъбите се предлага да се употребява примес получена от сок от глухарче, моркови и ряпа листа. Също по този начин, сок от глухарчета може да се смесва с всевъзможни диви лечебни растения.

За да се насити тялото с всички нужни субстанции за здравето, е задоволително да ядете две или три супени лъжици от такова вещество на ден преди хранене.

Използвайте листата и корените от глухарче за хронично чернодробно заболяване, като средство за понижаване на количеството холестерол в кръвта. Препоръчва се следното лекарство:

Пресни корени глухарче сок се варят за 30 минути, след което се долива алкохол 90 ° – 150 мл., 150 грама вода. Прецежда се и се вземат по 1-2 супени лъжици дневно.

Препоръчително е да се вземат 50-100 грама на ден сок от растението, защото има кръвоочистителни свойства и може да се употребява като тоник, диуретик, уязвимост в стомаха, жълтеница, кожни болести и подагра. Смята се, че глухарчето понижава притока на кръв към черния дроб и разтваря камъни в жлъчката.

При хипотермия и при започване на грип се изстисква сок от цяло глухарче, като се смесва с алкохол 1: 1 или се прави настойка от цялото растение с алкохол за 21 дни на мрачно място. Прецежда се, взима се по 30-50 г 1-2 пъти дневно.

Листата от прясно набрано глухарче се смилат, прави се превръзка на мястото на ухапването от комар. Сменя се на два или три часа.
Лечение с корените на глухарчетата

От корените на глухарчетата можете да приготвите потребна инфузия, която е ефикасна и пречистваща кръвта, тонизираща и диетична. Тъй като корените на това растение имат изразено захарно-редуциращо свойство, те се предлагат за хора, страдащи от диабет, както и тези, които се борят с наднормено тегло. В допълнение, корените на глухарче се употребяват за подготвяне на прахуляк, който може да излекува изгаряния, спали, рани и язви и да възвърне метаболитния развой в тялото.

Отвара от глухарче корен се употребява: за възстановяване на вкус, бодърствуване, гастрит с ниска киселинност, жълтеница, като средство за повишение интензивността на панкреаса.

При липса на вкус: 2 супени лъжици нарязан корен се изсипва 1 чаша студена преварена вода, пие се след 8 часа. Пийте 1/4 чаша 4 пъти на ден преди хранене.

Лечение с глухарче при анемия:

1 ч.л. корен и листа се изсипват в 1 чаша вряща вода, упорстват се за 1-2 часа, след което се прецеждат. Вземете 1/4 чаша 3-4 пъти на ден в продължение на 20 минути преди хранене. Или сок от листата на глухарче да се взима по 1 супена лъжица, 3-4 пъти дневно преди хранене.

С разнообразни болести на кръвта и като средство за възстановяване на метаболизма: 1 супена лъжица натрошени корени, изсипете в 1 чаша вряла вода, настоявайте за 1-2 часа, прецедете. Взимайте по 1/4 чаша 3-4 пъти на ден в продължение на 30 минути преди хранене.

Като слабително:

Трябва да смелите корените в кафемашина, с цел да получите прахуляк. Взимайте от праха по 1/2 чаена лъжичка 3 пъти дневно.
За кожни болести, акне, добре е да се подготви инфузия от корена на глухарче. За да извършите това, 1 супена лъжица нарязани корени, изсипете в чаша гореща вода, оставете да къкри за 15 минути, охладете и прецедете. Пийте по една трета от чашата, 15 минути преди да ястие, 3 пъти дневно.

Лечение на глухарче хемороиди.

2 супени лъжици нарязан корен от глухарче се изсипва в чаша студена вода, упорства за 8 часа, пиете по 1/4 чаша, 4 пъти дневно. Това лекарство третира хемороиди.
Лечение с глухарче при хепатит. 1 чаена лъжичка от натрошен корен от глухарче залейте с 1 чаша студена вода. Поставете на спокоен огън и варете за един час. Взимайте по 1 супена лъжица 3 пъти дневно за половин час преди хранене за лекуване на хепатит.

Лечение с глухарче при атеросклероза.

Сух прахуляк от натрошени сухи корени от глухарчета се употребява при тежка атеросклероза със загуба наизуст, за премахване на непотребния холестерол от тялото и премахване на нездравословни субстанции. Достатъчно е 5 грама прахуляк преди всяко хранене и за 6 месеца се следи усъвършенстване.

Лечение с глухарче при артрит.

Налейте 6 г сушени корени от глухарче в чаша вода, да ври за 10 минути, оставя се да престои в продължение на 30 минути. Взимайте по 1 супена лъжица, 3 пъти на ден преди хранене за лекуване на артрит.

Лечение на глухарче ламблиоза.

1 супена лъжица смачкани корени от глухарче се наливат в 1 чаша вряща вода, загрята в емайлирана купа на водна баня с постоянно безредие в продължение на 15 мин., охлажда се в продължение на 45 минути при стайна температура, прецежда се.

Обемът на получения бульон се разрежда в 200 мл. преварена вода. Вкусна инфузия, която се съхранява в хладилника за не повече от 2 дни. Вземайте в топла форма по 1/3 от дозата 3-4 пъти дневно в продължение на 15 минути. преди да ядете. Ламблиоза се лекува добре с това лекарство.

Лечение на метеоризъм с глухарче.

2 супени лъжици нарязан корен от глухарче налейте в 1 чаша преварена вода, дано престои за 8 часа. Пийте 1/4 чаша 4 пъти на ден преди хранене за лекуване на метеоризъм.

Глухарчето третира цироза на черния дроб.

Варете по 1 чаена лъжичка изсъхнал корен от глухарче в 1,5 чаши вода за 5 минути и пиете като чай.

Слой от цветя на глухарче, покрити със пласт захар, се оставят да престоят в продължение на 1-2 седмици. Използват се по 2 супени лъжици дневно преди хранене.

Лечение на туберкулоза с глухарче.

Народна рецепта с цел да се отървете от туберкулоза в гърдите: разтрийте пресни корени на глухарче и нанесете върху болния гръден панер. Такова национално лекарство лекува и туморите на женските гърди и се втрива под мишниците и в слабините, както при дамите, по този начин и при мъжете.

Лечение на гастрит при ниска киселинност с глухарче.

Гастритът с ниска киселинност се обработва със сок от листата на глухарче. Рецептата е да се измият листата на глухарче, накисват се за 20-30 минути в солена вода, по-късно ги изплакнете със студена вода, премийте с вряла вода, смелете с месомелачка и прецедете през гъста тъкан. Сокът се разрежда с вода 1: 1 и се вари 2-3 минути. Взимайте по 1/4 чаша 2 пъти дневно в продължение на 20 минути преди да ядете.

Глухарче за увеличение на кърмата.

Водната инфузия на корени и листа от глухарчета усъвършенстват секрецията на мляко при кърмещите дами.

Кипнете 1 чаена лъжичка корени и листа на глухарче в 1 чаша вряща вода, след което се упорстват за 15 минути и пиете вместо чай.
Алергия. Коренът на глухарче и корена на репей би трябвало да бъде надробен и разбъркан. Вземете 2 супени лъжици от сместа, изсипете 3 чаши вода и настоявайте за една нощ. Сутринта кипнете в продължение на 10 минути, след това отново за толкоз настоявате. Пийте половин чаша преди хранене и през нощта (5 пъти на ден).

Масло от глухарчета за запек

Това национално лекарство от глухарче се подготвя по този метод – би трябвало да съберете през безоблачен ден цветове на глухарчета с цялостни млечни стъбла, да ги смилате и ги напълните в половин стъклен буркан. След това прибавете нерафинирано растително масло. След като сте прецедили през марля, оставяте на слънчево място. Три седмици и маслото е готово. При неприятно храносмилане и констипация в червата, взимате до 1 супена лъжица преди всяко хранене.

Масло от глухарче при изгаряния

Друга известна рецепта е за масло от глухарче – в стъклен буркан се слага известно количество от глухарче цвят и се изсипва слънчогледово масло, тъй че да покрива цветовете. Поставете буркана в тенджера с вода, поставете забрадка на дъното и варете в продължение на 40 минути. Когато се охлади, изсипете полученото масло и го нанесете върху изгореното.

Тинктура на глухарче третира папиломи и акне

Тинктурата на глухарче се употребява в националната медицина за лекуване на папиломи и акне. Буркан или различен резервоар е затворен допустимо най-плътно с жълти цветове от глухарче и цялостен с алкохол. Да се упорства за 2 седмици на мрачно място, и с тинктурата да се мажат папиломите до цялостното им изгубване.

Тинктура от глухарче при радикулит

Тинктура от глухарче третира доста болести, в това число радикулит. През пролетта събирайте цветята на глухарче, нарязани на ситно и напълнени до върха на бутилки от мрачно стъкло от 0,7 литра. Налейте в две бутилки алкохол, или водка и сложете да пресотят в продължение на две седмици на мрачно място, само че не и в хладилника. Процедурите, които би трябвало да се вършат през нощта, като се търкат възпалените места с получената каша. След това е добре да увиете с топъл шал мястото. Достатъчни са 2-3 процедури за облекчение на положението на радикулит.

Едновременно с подправките можете да пиете 2 пъти дневно на чаша чай от глухарче или да вземете 1 супена лъжица. лъжица сок от глухарче – смес на водка за ставите

Глухарче за болежка в ставите

Цветове от глухарчета се смачкват и слагат в буркан, налива се водка 1: 1, упорстват се за 12 дни на мрачно място, от време на време се разклащат. Прецежда се. С тинктурата се мажат ставите в продължение на 5 минути, след което се разтрива до загряване, обгръща се с ленен плат и се затопля за през нощта.

Глухарче за възстановяване на зрението

Глухарче (корен) – 3 елементи, лук – 2 елементи, мед – 4 елементи. Смесват се 3 година глухарче, 2 година сок от лук и 4 година свеж мед, упорстват се за 3 часа на мрачно място. Сместа се излива върху клепача 2 пъти дневно при намаляване на зрението, с цел да се предотврати развиването на катаракта.

Глухарче за диабет

Смесете глухарче (листа), цикория (листа), коприва и орех (листа) в равни количества. 1 супена лъжица от сместа налейте в 2 чаши вода, оставяте да ври 2-3 минути, настоявате за 5-10 минути, прецеждате. Вземайте по 3 супени лъжици 3 пъти дневно за 15-20 минути преди хранене.

Обработка на глухарче за анемия

Смесете 3 супени лъжици цветове от глухарчета със следните билки. Добавете 2 супени лъжици коприва 1 супена лъжица пелин. 6 супени лъжици от сместа прибавете в 1 литър вряла вода. Пийте по 50 мл. 6 пъти дневно.

Глухарче лекуване за бодърствуване при деца

Смесват се 2 елементи мента и съсънка цвят, 1 част глухарче корени. 1 чаена лъжичка от сместа налейте в 1 литър вряла вода. Децата би трябвало да пият половин чаша на ден, преди да си легнат. Ако нямате алергия, можете да употребявате глухарче за запек, отичане на корема, хипертония. 10 грама цветове от глухарче се изсипват в чаша вода и се кипват на слаб огън за 15 минути. Настоявайте за половин час. Пийте 1 супена лъжица 3-4 пъти дневно.

Лечение с глухарче за възстановяване на метаболизма

1 супена лъжица нарязани листа глухарче се изливат в 1 чаша вряща вода, упорстват се за един час. Пиете 2 седмици по три чаши 3 пъти на ден преди хранене.
Или към момента има такава рецепта: 1 супена лъжица нарязани глухарчета коне се налива 1 чаша водка, упорстват 2 седмици, приключване. Вземете 30 капки три пъти на ден.

Използване на глухарче за атеросклероза

Сухи корени от глухарче се смелват в месомелачка, взима се 1 супена лъжица 3 пъти дневно. Разбира се, то става горчиво. Поради това е по-добре да не ги дъвчете, а просто да ги държите в устата си, да ги поглъщате без да ги дъвчите. По-добре е да ги вземете с мед или сладостен сироп.
Глухарче за констипация, като холеретичен сътрудник
Приготвя се като чай. 1 супена лъжица нарязани корени от глухарче се изсипват в чаша вряща вода. Настойката се прави за 15 минути, прецежда се и сеохлажда. Вземете една четвърт чаша по 3 пъти дневно за половин час преди хранене.
Сега знаете рецептите на баба ми. Тази прелестна трева, дадена ни от природата, ще ви избави от доста заболявания! Чудесно излекуване и здраве за вас!

Инфо: За дамата

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР