Така бизнесменът ще остане в ареста поне до тази дата.

...
Така бизнесменът ще остане в ареста поне до тази дата.
Коментари Харесай

Васил Божков обжалва ареста, остава под стража поне до 5 септември

Така предприемачът ще остане в ареста най-малко до тази дата. Тогава е съвещанието на Софийския апелативен съд, който ще би трябвало да реши дали да наложи най-тежкото мярка за неотклонение " задържане под стража ", или по-лека мярка.

През вчерашния ден в Софийския градски съд правосъдният състав прегледа обвиняването на прокуратурата против Божков, обвързвано с хазартния бизнес. Той е упрекнат, че е управлявал незаконна група.

Поискано бе непрекъснатото му задържане поради съображения, че той би могъл да се укрие.

Вчера Софийският градски съд одобри, че няма заплаха Васил Божков да извърши ново закононарушение, само че може да се укрие и по този начин го остави в ареста. В правосъдната зала от прокуратурата се чуха изказвания за бизнес връзка на Васил Божков с съветски жители, които са в санкционния лист на Европейски Съюз, като ръководителят на частната военна формация " Вагнер " - Евгений Пригожин и Аксей Гарбер, някогашен началник в " Роснефт ". 

Адвокатът на предприемача Георги Гатев изключва опцията прибирането на Васил Божков в България да е обвързвано със подписана договорка с някого.

" Няма никаква договорка. Това мога да ви го подсигурявам. Знам какви ограничения бяха подхванати за неговото идване в България, знам какви бяха аргументите и пречките той да не може да се върне навреме, знам какви молби е пускал, до кого ги е пускал, тъй че няма никакви сделки, това което го пишат ваши сътрудници в медии с някакви колаборации, подписана с избрани хора, политически сили, това са измислици. Ако беше по този начин, нямаше да бъде арестуван през вчерашния ден ", сподели Гатев пред.

Той уточни, че не е коментирал с клиента си дали ще свидетелства против Бойко Борисов и Владислав Горанов.

Самият Божков беше сбит пред медиите на излизане от правосъдната зала и назова " нелепости " изказванието на прокурора Ангел Кънев, че е имал контакти с Евгений Пригожин и други руснаци от санкционния лист. По-късно той излезе с пост във Фейсбук, в който написа: " Правосъдие в България още няма. Има бухалки. Реформирани ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР