Така 27-годишният Космас Джероме и 24-годишната Ренета Козарева, които миналата

...
Така 27-годишният Космас Джероме и 24-годишната Ренета Козарева, които миналата
Коментари Харесай

Убийци на таксиметров шофьор ще получат ниски присъди

Така 27-годишният Космас Джероме и 24-годишната Ренета Козарева, които предходната година убиха 69-годишния Васил Ашиков до варненското село Каменар, ще получат с 1/3 по-ниски присъди.

„ Двамата са създали признания, в детайли са разказали всичко след задържането си. Те са признали виновността си още тогава, а не в този момент, с цел да получат по-леки присъди. Разкайват се, не са желали да се стигне до ликвидиране. Планира ли са единствено да ограбят водача, само че не и да го убиват”, разясниха обаче юристите на двойката Иван Томов и Павел Димитров, съобщи Дарик радио.

Космас и Ренета се срещнали при започване на предходната година посредством интернет. Младата жена, която е от Несебър, била студентка в Пловдив. Тя се преместила в родния град на мъжа - Дългопол, а при започване на април двамата пристигнали във Варна. Употребявали опиати, а единственият им приход била обществената пенсия на Космас, който страда от детска церебрална парализа.

В нощта на 9 против 10 април 2017 година се въоръжили с кухненски ножове и се качили в такси на автогарата във Варна. Казали на водача да кара към местността Пчелина. Извън града Космас спрял колата под претекст, че би трябвало да отиде по дребна потребност. През това време младата жена поискала портфейла на водача с обяснението, че е бременна. Той отказал и тя забила нож в ръката му. Мъжът опитал да й го отнеме, само че Космас забил в гърба му различен нож през прозореца на колата. Двамата с приятелката му нанесли общо 61 прорезни и прободни рани по цялото тяло на Ашиков. Задигнали 20 лв. и мобилния му телефон и изчезнали. След това Космас даже разрушил в асфалта остарялата Нокиа, тъй като решил, че няма съвсем никаква стойност.

След дръзкото закононарушение двамата се пробвали да инсценират нахлуване против тях пред постовите на близкото военното отделение, които повикали Бърза помощ и полицейски екип. Лъжата обаче била бързо разкрита.

Експертизи са открили, че преди убийството влюбената двойка е използвала амфетамини.

„ Ренета споделя, че обича Космас и е желала той да се усеща добре. Затова е била с него навсякъде”, съобщи нейният бранител Иван Томов.

Два дни преди убийството тя си направила тест за бременност, който се оказал позитивен. В ареста обаче бременността й не се удостоверила.

Адвокат Павел Димитров пък показа в правосъдната зала позитивна характерност от кмета на Дългопол за Космас. Мъжът е работил близо две години по обществени стратегии на общината.

„ Това му беше специалността. Късметът му е бил, че са хванали него. Ако не е бил той, е щял да бъде някой друг”, разяснява синът на жертвата Асен.

По искане на прокурор Димитър Кайряков за идващото съвещание ще бъдат направени информации за имотното положение и за банковите сметки на двамата обвинени. Тримата наследниците на убития таксиметров водач предявиха цивилен искове за общо 450 хиляди лева .

Предвидените в закона санкции за тежкото закононарушение са сред 15 и 20 години затвор, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР