Тъжното ще е ако няма места в болниците, не в

...
Тъжното ще е ако няма места в болниците, не в
Коментари Харесай

Асен Балтов би бил тъжен, ако няма места в болниците, не в ресторантите

" Тъжното ще е в случай че няма места в лечебните заведения, не в заведенията за хранене ", уточни още той

Директорът на незабавната болница " Пирогов " проф. Асен Балтов счита, че е належащо да се вкарат строги ограничения против ковид за две седмици.

Според него краткотрайно, най-малко за две седмици , би трябвало да бъдат затворени детските градини, учениците от 1 до 5 клас да минат онлайн и " естествено, не може да затвориш децата, а да оставиш фитнесите и заведенията за хранене да работят ".

" Смятам, че в действителност би трябвало да разберем, че има потребност от две седмици със строги ограничения ", изясни Балтов.

Асен Балтов се базира на данните на математик, който предвижда пик на новозаразените към 10 април и усмиряване на обстановката едвам през идващия месец. Според него обаче контролът върху пандемията не е изгубен. " Тъжното ще бъде не да няма места в заведенията за хранене, а да няма места в лечебните заведения ", разясни проф. Балтов.

Той още веднъж акцентира, че вирусът се е видоизменил - безусловно натрапен е английският вид на вируса. От 46 постъпили в лечебните заведения, единствено двама нямат британския вид. Има и от ден на ден пациенти с ковид под 18-годишна възраст , които се нуждаят от лекуване в болница. Всички деца са с пневмония и са на антибиотично лекуване. Засега няма такива в тежко положение. " Пирогов " обаче ще открие още 20 кревати за лекуване на деца.

И останалите кревати в " Пирогов " се запълват . Към през днешния ден се лекуват 390 души, 40 пациенти са интубирани, на апаратна вентилация.

Директорът уточни, че към момента се поемат пациентите, които идват в лечебното заведение и се надява обстановката да остане такава. Ако в действителност няма подобаващи кревати, тъй като тези с О2 се изчерпват, тогава пациентите се пренасочват през Спешна помощ на друго място.

" Надявам се, че в случай че има бърз ритъм на имунизиране, ще понижим съществено риска от заразяване и до края на юни ще имаме положителни резултати ", изясни Балтов и съобщи, че има подготвеност имунизацията да започва мигновено след мнението на ЕМА.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР