Тъжно и непродуктивно“ би било Гешев да поиска имунитета на

...
Тъжно и непродуктивно“ би било Гешев да поиска имунитета на
Коментари Харесай

Дончев: Ще е репресия, ако Гешев поиска имунитета на Борисов

„ Тъжно и непродуктивно “ би било Гешев да изиска имунитета на Борисов в тази обстановка, счита Томислав Дончев. „ Разбира се, в случай че Борисов или който и да е политик, е направил нещо неправилно, следва прокуратурата да се задейства. В тази обстановка ще наподобява обаче единствено и само като принуда “, разяснява вторият човек в ГЕРБ пред Българска национална телевизия.

Според Дончев знакът със споменаването само на „ лицето Бойко Методиев Борисов “ от страна на Гешев е явен – намек за властта на основния прокурор, а лицата, които са упоменати, да си опичат акъла.

Пълен блокаж на държавността в последните години вижда националният представител. „ Само си представете по какъв начин наподобява една страна, в която преди 3 години прокуратурата взема решение да влезе в президентството да търси нещо, след което президентът споделя на основния прокурор, че е мутра. Година и нещо по-късно настоящият министър-председател разпорежда ареста на предходния министър-председател. И година и нещо по-късно заместник-главният прокурор дава на прокурор основния прокурор. Как ви звучи това? Ужасяващо. “

И Дончев, както Борисов, намира за допустима и работеща концепцията на Христо Иванов за сформиране на „ конституционно държавно управление “, формирано от специалисти, чиято задача е да работи за промени в конституцията с явен небосвод на живот.

„ Запознах се с тази теза и я намирам за смислена и работеща. Но кабинет с явен мандат, който да свърши 10 съответни неща, съгласно мен е единственото работещо решение. Ще отида по-далеч – даже кабинет, чиито министър-председател авансово си подава оставката в Народно събрание, в случай че не свърши 1-2-3-4 от нещата в избран период – 3 месеца или 6 месеца като гаранция, че това ще се случи. “

Въпрос напук било обаче от страна на ПП/ДБ да упорстват такова държавно управление да бъде формирано само с техния втори мандат. „ Не виждам логичност ГЕРБ да поддържа това “, отсече Дончев.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР