Тъжно е цялата държава да се превърне в заложник на

...
Тъжно е цялата държава да се превърне в заложник на
Коментари Харесай

Гешев: Цялата държава е заложник на Борисов

Тъжно е цялата страна да се трансформира в пленник на Борисов. Цял ата страна е пленник на Бойко Борисов за две неща - " Барселонагейт " и да не влезе в " Магнитски ". Това съобщи някогашният основен прокурор Иван Гешев пред публицисти преди съвещанието на краткотрайната парламентарна комисия към изясняване на всички обстоятелства и условия към групата на Мартин Божанов-Нотариуса.

Според него Борисов унищожава страната - в персонален интерес да си оправи делата и да не влезе в " Магнитски ".

Той изясни, че ще взе участие в съвещанието на краткотрайната комисия от почитание към държавните институции, макар че от институцията на Народното събрание е останала единствено постройката. " Уважение обаче нямам и почитание няма целият български народ към пълнежа в тази институция. Аз го дефинирах доста тъкмо и доста правилно и те се разпознаха - късото определение политически отпадък, не всичките, само че 90% от тях ", разяснява Гешев.
 Никола Минчев повтаря поканата си до основните прокурори
Никола Минчев повтаря поканата си до основните прокурори

Калин Стоянов ще бъде изслушан на закрито съвещание

Според него краткотрайната комисия е безсмислена и е основана за да се прави предизборна реклама и е безвредна. Ако желаеха да свършат нещо щяха да трансформират законите като европейските, с цел да могат да влизат нарушителите в пандизите, уточни Гешев.

По думите му правосъдната промяна се изчерпа единствено със смачкване и заличаване на българската конституция, с цел да може да бъде овладяна правосъдната власт и да бъдат орязани пълномощията на президента. След като ГЕРБ-СДС използваха ПП-ДБ, в този момент не са им нужни и ще ги изхвърлят, счита Гешев.

Той отхвърли да има връзки с Мартин Божанов-Нотариуса.

Гешев посочи, че ще отговори на всички въпроси на депутатите по тематиката за Нотариуса. Съзнателните и значимите въпроси са, с Никола Минчев по какъв начин ще прочете делото за клюкарство, само че с Христо Иванов не може да си приказва за право, тъй като се видяло, че той не схваща от право, заяде се Гешев с групата на ПП-ДБ.

" Докато бях на поста заместник-главен прокурор профилираната прокуратура 2018 година имаше дело за група за измами, касаещи Мартин Нотариуса. Докато бях основен прокурор беше формирано дело за Петьо Петров-Еврото. Единствените дейности за зловредните въздействия в правосъдната система са подхванати, до момента в който бях основен прокурор. Прокуратурата си вършеше постоянно работата и всички каузи за олигарси са в съда ", безапелационен бе Гешев.

Той счита, от една мафиотска група - ПП-ДБ. Средството да може да се постави нов основен секретар, не че този е безразсъден, който беше досега и не става за нищо, само че си поставят различен, с цел да могат да си манипулират предварителните парламентарни избори. Каналите се пазят от службите, а службите работят за политиците, които са в Народното събрание. Политиците вършат цирка пред обществото - фотосите и пачките, акцентира Иван Гешев.
 ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ не почетоха комисията
ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ не почетоха комисията " Нотариуса "

Дори и пристигналите магистрати - Теодора Точкова, Георги Ушев и Галя Георгиева - се оказаха обидени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР