Тъжно е да видиш възрастни хора в такава ситуация... още

...
Тъжно е да видиш възрастни хора в такава ситуация... още
Коментари Харесай

Тъжно е да видиш възрастни хора в такава ситуация СНИМКА

Тъжно е да видиш възрастни хора в такава обстановка... още по-тъжно е, че това не е индивидуален случай.

Много възрастни хора се пробват да изкарат спомагателни средства към " огромните пенсии ", с цел да си напазаруват съществени хранителни артикули. Те заделят парички, с които се надяват да оказват помощ на внуците си да станат студенти. А по какъв начин изкарват спомагателни средства, ето по този метод - приседнали в подлези, на спирки или оживени кръстовища, продаващи подправки, магданоз, ръчно плетени терлици или други произведения.

За стара жена, която продава алое, билки и ръчно изплетени шапки, ръкавички и чорапки, споделя Борислав Борисов, прочут на всички като Боби от онлайн предаването " Стар репортърс ", чийто основател е точно той.

В персоналния си Facebook акаунт той написа, че е срещнал бабата в подлез до столичен мол. Много хора подминавали старата жена, само че той се спрял до нея и в този миг тя го попитала дали желае да си закупи нещо. " Нямах потребност от нищо, само че си купих ", прям е Боби.

Борислав попитал дамата какъв брой постоянно е на това място, а тя му отвърнала, че е там съвсем всеки ден, пенсията била извънредно дребна и трябвало с нещо да си оказва помощ. 

" Казах й, че ще я кача в обществените мрежи, с цел да могат и други хора да й оказват помощ и да купят по нещо от нея. Май не ме разбра какво ще върша, само че ми пожела здраве. Аз й пожелах всичко да се купи докрая на деня… Погледна ме невярващо… Но аз знам, че силата на обществените мрежи е огромна и че има доста положителни хора, които могат да отделят по 2-3 лв. ", написа в мрежата Борисов.

" Много е тъжно да видиш възрастни хора в такава ситуация… Тежко е. Но, в случай че всеки помогне с мъничко, нещата може би ще се подобрят ", добавя още той.

В мненията под поста се включиха доста сърцати хора, които питат дали дамата има потребност от съответни неща. " Идва зима, дали има задоволително за отопление, къде живее и дали се нуждае от някакви медикаменти? Не знам по какъв начин се задават такива въпроси на чужд човек, само че в случай че някой разбере нещо и дамата има потребност от дълготрайна помощ, дано написа ", гласи един от мненията.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР