Тъжно е, че разговаряме за надпреваракоя медия има по-високо доверие,

...
Тъжно е, че разговаряме за надпреваракоя медия има по-високо доверие,
Коментари Харесай

Петър Карабоев по Дарик: Тъжно е, че говорим за надпревара между медиите, когато 2/3 от българите им нямат доверие

" Тъжно е, че беседваме за надпреваракоя медия има по-високо доверие, когато ситуацията в Българияне е похвално - 2/3 от българите нямат доверие към медиите и считат, че те не са свободни ",коментира в " Кой приказва? " по Дарикмеждународният редактор на „ Дневник “Петър Карабоев

" Кой Говори? " с Мария Черешевапостави в центъра на вниманието отчета на Ройтерс за медиите, който провокира рецензии и разнообразни реакции,доведеждайки до оставката на нобеловия лауреат за мир Мария Реса и съоснователя на " Новая газета " Дмитрий Муратов, публицист и прочут герой за свободата на словото и медиите.

Според отчета на Института " Ройтерс ", българските медии се намират в непохвално състояние, като доверието към тях е паднало под 30%.

Петър Карабоев сложи фокус върху няколко казуса, които са свързани с отчета на Ройтерс и основаването на усещане при читателите.

" Проблемът е в метода и критериите наизчисляване ", показва Карабоев. Той разкрива, че отчетът на Ройтерс е финансиран от Гугъл, което също може да повлияе на неговата самостоятелност и обективност.

" Източниците, употребявани в отчета, са значими - на кого се доверявате при събирането на информация и какви са критериите за избор на източници ", отбелязва Карабоевв своите мнения.

" Цифровите медии основават комплициране, основава се разделяне, хората мигрираткъм обществените медии ", показва Карабоев. Той отбелязва, че казусът е най-много характерен на младежите, които избират да се осведомят отплатформи като TikTok, вместо да се доверятв обичайните медии.

" 63%от българите считат, че медиите са под въздействието на задгранични ползи и западни олигарси ",заключи Карабоев

Остават въпросите:Какда се създавакачествено наличие?Какво разбиратслушателите подкачествена публицистика?
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР