Тъжно е, че опитите на тези, които трябва да управляват

...
Тъжно е, че опитите на тези, които трябва да управляват
Коментари Харесай

Тези, които трябва да управляват държавата, превръщат прокуратурата в разменна монета

Тъжно е, че опитите на тези, които би трябвало да ръководят страната, поради своята политическа отпадналост, трансформират прокуратурата в разменна монета. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев, който посети Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии в Пазарджик в границите на самодейността „ Правосъдие в бъдещето – прокурори и възпитаници приказват за право “ на Асоциацията на прокурорите и Камара на следователите в България.

Според него, с изключение на политическата, икономическата и конституционна рецесия, в която сме, има заплаха да рухне една от дребното постоянни управляващи – правосъдната.

По-рано денем президентът Румен Радев разяснява, че в други страни за закононарушения като това в Локорско трафикантите на незаконни мигранти получават десетки години затвор, а при нас биват хванати от органите на Министерство на вътрешните работи, само че след съглашение с прокуратурата получават по няколко месеца отнемане от независимост. По думите на президента този случай, при който телата на 18 мигранти бяха открити в камион, ясно демонстрира, че правораздавателните органи в България би трябвало да подходят по радикално друг метод към закононарушението трафик на хора.

„ Сега има усъвършенстване на връзката сред институциите, няма по какъв начин институциите, от които зависи битката с престъпността, да не си приказват между тях и да чакаме в обществото да има възприятие за правдивост. Опитите за прекачване на част от отговорността върху една от институциите са естествени, само че хората виждат, че крайният резултат липсва и не ги интересува кой е отговорен “, съобщи още основният прокурор при визитата си в Пазарджик. 

„ Аз имам отговорност за прокуратурата и ние си вършим нашата работа, а не прехвърляме отговорността на други институции “, добави Иван Гешев. 

Според него промяната на основния прокурор не е правосъдна промяна и няма да промени нищо. „ Реформа би било да промениш законите, които са от 1968 година; промяна е да се бориш с опиатите и корупцията, а не да закриеш Специализираната прокуратура. Реформа е да се бориш с телефоните измами, които бяха решени, а в този момент са стотици всеки ден “, уточни Иван Гешев.

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР