Тъжно е, че не успяхме да се обединим всички около

...
Тъжно е, че не успяхме да се обединим всички около
Коментари Харесай

Христо Гаджев: Тъжно е, че не се обединихме всички в НС около декларацията за Русия

" Тъжно е, че не успяхме да се обединим всички към декларацията за Русия, тъй като това е война. Не е стеснен спор, а пълномащабна инвазия. Слава Богу, успяхме да реализираме конституционно болшинство, 191 депутати поддържаха декларацията ". Това разяснява в студиото на " Денят стартира " на Българска национална телевизия Христо Гаджев, народен представител от ГЕРБ.

Гаджев съобщи, че никой не би бил срещу да се помогне на нашите сънародници в Украйна и добави, че главният проблем е пристигнал от Българска социалистическа партия, които са се оповестили срещу глобите за Русия и срещу думата " наказания ".

" Българска социалистическа партия желаеха просто да осъдим дейностите. Ние поддържаме държавното управление за дейностите, свързани със отбрана на националния интерес. Дадохме мандат, с помощта на опозицията през вчерашния ден министър председателят отиде в Брюксел с мандат да взе участие в общите решения ", сподели Гаджев.
" Притеснително е, че Българска социалистическа партия даже предложи разделно гласоподаване на точките на декларацията, с цел да не поддържа заглавието, което чу за експанзията на Русия към Украйна и частта за глобите ", разяснява депутатът.

Според Гаджев цялата архитектура на сигурност в Европа от 1975 година насам е завършила и към този момент сме в друг свят.

" Премиерът беше по-адекватен от министъра на защитата в реакциите, които бяха обществени. Дори и когато приемахме декларацията, министър-председателят беше в Народното събрание. Надявам се,че през днешния ден той ще каже, че това е война ", добави Гаджев.
По връзки на държавния бюджет той съобщи, че към този момент е въпрос до каква степен е настоящ.

" Финансовият министър Асен Василев сподели, че всичко, което се случва може да промени бюджета. Той към този момент е препоръчан за актуализация. Прогнозите за растежа на цените, за инфлацията, за растежа на Брутният вътрешен продукт, може да са доста по-различни от досегашните. Затова предложихме бюджета да се върне в комисия, само че това не беше признато ", акцентира Гаджев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР