Тъжно е, че БСП изразява подобна позиция за Украйна. Все

...
Тъжно е, че БСП изразява подобна позиция за Украйна. Все
Коментари Харесай

Шпатов: Много обичаме да забравяме огромния брой българи в Украйна, които ежедневно са бомбардирани

Тъжно е, че Българска социалистическа партия показва сходна позиция за Украйна. Все отново това е партия с посланичество в Европейски Съюз, твърди, че пази европейските полезности, само че това към този момент очевидно е минало. А за " Възраждане " и нейната позиция няма какво да разясня, като се изключи че това е партия, която става все по-незначителна в политически проект. 

Това разяснява пред Нова тв юристът Александър Шпатов. 

За сметка на това желая да обърна внимание на изявлението на премиера Николай Денков, който сподели през днешния ден какъв брой доста българи живеят в Украйна и това не е без значение. Защото президентът Зеленски е президент на ужасно доста етнически българи. Въобще ние у нас обичаме да подценяваме тематиката за българите, които живеят в Украйна и ги бомбандират всеки ден.  От тази позиция поддръжката на България за Украйна има своято логичност, разяснява той.

Горд съм, че страната ни прави крачка напред. Ако не от дълго време под колоните на Народното събрание биеха хора, в този момент там се случи нещо историческо, уточни той.

Изключително значима тематика са българите в Украйна, тъй като те са стотици хиляди, а не човек или два. И те са съхранили българското си съзнание и следва да защитим техните ползи и права. Това са хора, които сега водят война за украинската войска с подвиг и героизъм, а това е нещо, което е разбираемо, тъй като те са украински жители все още. Ние исторически сме свързани с тези земи, тъй че би трябвало да защитим нашия интерес като помогнем на Украйна и превърнем срещата през днешния ден в мост към бъдещи солидни стопански връзки, разяснява историкът Тодор Чобанов. 

А отношението и разделянето на страната ни по тематиката за войната, не е от през днешния ден или от през вчерашния ден. Това разделяне изток - запад е още от Освобождението. " Възраждане " стигна дъното като назова украинските евреи нацисти. Трябва да поздравим украинското общество, че си е избрало президент от малцинството, тъй като това демонстрира, че то е зряло и демократично, добави той.

Много е грозно, че на българското малцинство в окупираните от Русия територии му се лишават права и опонира на заявките, че надали не Русия нищо неприятно не храни към България. Тя първо ни разгласи за вражеска страна, след това притиска българското малцинство и нашите управляващи би трябвало по всякакъв начин да осъдят това държание, разяснява историкът. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР