Тъжно е, че 34 години след демокрацията продължава да има

...
Тъжно е, че 34 години след демокрацията продължава да има
Коментари Харесай

Теодора Пеева: Демокрацията в България е осакатена

" Тъжно е, че 34 години след демокрацията продължава да има потребност от геополитически, стратегически избор на изборите. Отново правихме избор, че геополитически би трябвало да си дадем гласа за нещо. Това показва не че демокрацията се е провалила в България, само че че тя е осакатена. Излиза, че политиците, публицистите и освен ние, не сме свършили добра работа при основаването на народна власт, която да е различна ", заяви главният редактор на " Сега "  Теодора Пеева в ефира на Дарик радио.

" Учителите по история постоянно тактично заобикалят подобен тип тематики, за тях е по-лесно да трансферират отговорността на родителите: " Говорете с вашите родители ". Възрожденският развой не се преподава ", коментира преподавателят във ФЖМК Жана Попова.

Издателят Виктор Лилов изрази загрижеността си от обстоятелството, че българското общество към момента не се е справило с неосъждането на тоталитарния комунистически режим.

Той акцентира значимостта да се прегледат намерено същинските последствия от този интервал и да се припомня за злото от тоталитаризма:  " Това, че нашата народна власт е осакатена и не действа добре, а хората не познават същността на този комунистически режим, всички тези неща са притеснителни. Ние като общество би трябвало да намерим сили да осъдим това зло, което се е случило. "

Любомир Аламанов предостави историческа вероятност, като означи, че България бързо смени диктатурата с демокрацията, само че към момента не е направила изчерпателен разбор и не е затворила страницата на предишното. " Факт е, че в случай че се огледа малко исторически, не може да не се регистрира обстановката в България. Ние сме били относително свободни 50, 60 години. Бързо сменихме диктатурата с демокрацията. "

Той подсети за значимостта на правото на глас:  " Човек упражнява народна власт един път на четири години ".

" Ние не изговорихме предишното, не направихме прям прочит и не успяхме да затворим страницата ", заключи пиар специалистът.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР