Тъжната вест за смъртта на Владимир Каролев обиколи страната.Той е

...
Тъжната вест за смъртта на Владимир Каролев обиколи страната.Той е
Коментари Харесай

Кой беше Владимир Каролев

Тъжната новина за гибелта на Владимир Каролев обиколи страната.

Той е бивш общински съветник от Национална движение „Симеон Втори" в Столична община. През 2011 година Каролев е кандидат-кмет за София, повдигнат от НДСВ.

Владимир Каролев е роден на 31 юли 1961 година в град Варна. Завършва 35-а гимназия в София, след което служи боец в разследващо отделение в Мусачево. Според картонче, написано на пишеща машина и съхранено в държавните архиви, в казармата Каролев е помощник на военното контраразузнаване.

През 1986 година Каролев приключва интернационалните стопански връзки във Висшия стопански институт „ Карл Маркс “ с две специалности - МИО и икономическа публицистика, през 1993 година магистратура по бизнес администрация в Университета на Албърта в Канада и през 2014 година задочна магистратура по стопанска система на недвижимите парцели в Университета Рединг, Англия

Политическа кариера

Владимир Каролев се появява в обществено-политическото пространство след средата на 1990-те години като създател на публикации по стопански тематики, оповестени в периодическия щемпел. През 2001 година става деен участник в предизборната акция на НДСВ - партия, основана от Симеон Сакскобурготски. През 2003 година Каролев е определен за общински консултант в София от листата на Национална движение „Симеон Втори" и е преизбиран през 2007 и 2011. През есента на 2011 година Каролев е кандидат-кмет за София, повдигнат от Национална движение „Симеон Втори", а през ноември 2011 подава оставка като общински консултант за фокусиране върху професионалната си кариера.

Инцидент в Пирин

Владимир Каролев изчезва на 9 май 2021 година след втурване със сплитборд под връх Тодорка и е открит от спасителите в тежко положение в 00:40 след среднощ, след 12-часова избавителна интервенция. Първи до него стигат братята Стойчо и Росен Баненски. „ След към 3 часа вървене и търсене под клековете, тъй като видимостта е не повече от 50 метра, намерихме първо каската и той беше на 100 метра по-нагоре.

Дишаше, само че не беше контактен “, изяснява Стойчо Баненски, доброволец и зам.-кмет на Банско. „ Паднал е най-вероятно, прелетял, не знам какъв брой е карал, само че дистанцията е към 400 метра надморска височина. Веднага му оказахме помощ, завихме го с одеяла, незабавно отрядът се пренасочи, доста тежка акция “, добавя Росен Баненски - доброволец и шеф на Национален парк „ Пирин “.

Първоначално е настанен в болничното заведение в Разлог и въведен в медикаментозна кома. На място идват здравният министър и шефът на „ Пирогов “. „ Травмите са тежки, приказваме за съчетана контузия с черепно-мозъчна контузия, гръдна контузия и гален “, съобщава Костадин Ангелов, министър на опазването на здравето в оставка. В ранния следобяд на 10 май, Каролев е извозен с държавна кола за спешна помощ до София и е настанен в реанимацията на неврохирургията на „ Пирогов “.

На 21 октомври към 01 часа почива.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР