Тъжната истина е, че ако самите вие не попадате в

...
Тъжната истина е, че ако самите вие не попадате в
Коментари Харесай

Как да продължите да работите за лидер, в който сте спрели да вярвате

Тъжната истина е, че в случай че самите вие не попадате в тази рубрика, то най-вероятно най-малко познавате човек, който не има вяра в управническите качества на своя началник. Хората губят религия в водачите заради доста аргументи: неспазване на обещания, липса на доверие или просто противоречие.

Ако имате „ удоволствието “ да работите за началник, на който нямате доверие, евентуално мислите, че вашият път към триумфа ще бъде изключително бодлив и неравномерен. Повечето хора ще ви посъветват да си потърсите друга работа, което би било положително решение на вашия проблем, стига да имате тази опция. Понякога обаче човек няма различен избор, с изключение на да продължи работата си на същото място(поне в кратковременен план).

Това обаче не значи, че би трябвало да губите вяра. Аз имам вяра, че най-трудните ни битки и най-тежките времена са моменти, когато растем най-вече. Когато попаднете в нежелано състояние, най-хубавото нещо, което може да извършите, е да извлечете максимума от него. Напълно допустимо е да оцелеете и даже да продължите развиването си, до момента в който работите за водач, в който не вярвате. 

Това са няколко неща, които може да извършите, в случай че се озовете в сходна обстановка:

1. Фокусирайте се върху себе си

В сложните времена е изцяло естествено да желаете да се да обвините останалите, и изключително водачът ви, за вашето злощастие. Когато обаче се концентрирате върху другите, забравяте за себе си. Когато сте изправени пред компликации, потърсете отговор вътре в себе си, като определите ясно какво тъкмо желаете да постигнете и по какъв начин възнамерявате да го извършите. Фокусирайте се върху личните си неточности и дефекти, вместо да търсите казуса в другите.

 2. Не превръщайте спора в персонален

Не е елементарно да запазите успокоение и да контролирате страстите си, когато нещата не вървят добре, само че това не значи, че би трябвало да превръщате спора с вашия началник в персонален. Управлението на страстите е основно умеене, от което зависи по какъв начин ще излезете от сложното състояние.

Ако решите да клюкарствате и да злорадствате зад тила на вашия началник, това ще се отрази по-негативно на самите вас. Ако сте в обстановката, която изисква от вас да реагирате, то би трябвало да се придържате единствено и само към обстоятелствата. Атакувайте хрумвания, а не хора.

3. Поемете надзор, където е допустимо

Когато контролирате това, което се случва във вашия живот, можете да контролирате и метода, по който реагирате на него. Именно от този надзор зависи метода, по който ще бъдете възприети от другите.

4. Проявете съпричастност

Не забравяйте, че зад всяко неприятно държание и груба реакция спри човек със характерни претекстове и житейска история, който са в основата на неговото поведение. Когато разберете повода за неприятното управление на вашия водач, вие ще започнете да гледате на него първо като на човек, а след това като на ваш началник, което ще ви помогне да деянията съпричастност към неговата обстановката.

5. Винаги давайте най-хубавото от себе си

Дори и към този момент да сте почнали да мислите за идната си работа, намирането на ново работно място зависи значително от резултатите, които ще постигнете в актуалната си работа. Дори в случай че шефът ви саботира вашия триумф и ви кара да бъдете нещастни, във ваш максимален интерес е да продължите да вършите работата си допустимо най-добре. Това значи единствено, че ще би трябвало да работите по-усилено, с цел да бъдете най-хубавите. Това няма да бъде по никакъв начин елементарно, само че несъмнено ще си заслужава.

6. Бъдете дискретни

Не се поддавайте на импулса да кажете или извършите нещо, което не можете да върнете обратно. Когато си спечелите репутацията на човек, който сее нагативизъм, доста мъчно може да измененията това усещане. Тактичното и деликатно държание би трябвало да бъде ваш приоритет.

7. Повишете стандартите си

Получавате правото да очаквате повече от останалите едвам когато самите вие отговорите на тези упования. Ако желаете да се възползвате от цялостния си капацитет, би трябвало да повишите вашите стандарти.  

8. Превърнете се в водач

Независимо от това на каква позиция се намирате сега, постоянно може ода бъдете водач. Бъдете водач, като дадете персонален образец и покажете на шефа си, че има по-добър и ефикасен метод към управлението.

Ако работите с водач, в който не вярвате, ще ви се наложи да преживеете доста сложни и разочароващи моменти. Важно е обаче да не забравяте, че провокациите, пред които се изправят през днешния ден, ще ви създадат по-добър човек на следващия ден.

 

Лоли Даскал , президент и изпълнителен шеф на консултантската компания Lead From Within, за Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР