Тъжна вест. Бог реши да прибере при себе си ген.

...
Тъжна вест. Бог реши да прибере при себе си ген.
Коментари Харесай

Почина началникът на отбраната ген. Боцев

" Тъжна новина. Бог реши да прибере при себе си ген. Боцев. България загуби един почтен офицер. Светла му памет! " Така доцент Милен Михов, народен представител от Вътрешна македонска революционна организация и зам.-шеф на комисията по защита заяви тъжната вест за гибелта на ген. Боцев, който заемаше поста на шеф на защитата.



По-късно публично оповестиха новината от Министерството на защитата. " След малко и трудно боледуване довечера умря началникът на защитата военачалник Андрей Боцев. С честната си работа в Сухопътните войски, с кардиналното си отношение и воля за решение на наболелите проблеми във Въоръжените сили, с достойния образец на пълководец, угрижен за своите подчинени, военачалник Андрей Боцев ще остави трайна диря в актуалната военна история на България.

Ръководството на Министерството на защитата и Българската войска изрича откровени съболезнования към роднините и околните на военачалник Андрей Боцев. "

Генерал Боцев ни напусна на 60-годишна възраст. Той е роден на 26 ноември 1959 година в Гоце Делчев. С висшето офицерско звание военачалник е почетен на 18 април 2018 г.

Началник на защитата е от 8 март 2017 година до през днешния ден. От 2014 до 2017 година заема длъжността Командир на Сухопътните войски.

Награждаван е с орден „ За отличие в БА ”; Награден знак „ За вярна работа под знамената ” – ІІІ степен – министър на защитата на Република България – 1999 г.; Награден знак „ За вярна работа под знамената ” – ІІ степен – министър на защитата на Република България – 2005 г.; Медал „ За заслуги към БА ”; Поименно персонално оръжие „ карабина ” – министър на защитата на Република България - 2009 година и други.

" Въоръжените сили имат нужните отбранителни качества за гарантиране на суверенитета и сигурността на страната ни. Това са думи на военачалник Андрей Боцев, казани на 6 февруари 2020 година след провеждането на обичайния годишен разбор на подготовката във Въоръжените сили и войсковата работа в Българската войска за 2019 година

Ген. Боцев постави началото на дълго чаканата рационализация в Българската войска, за жалост обаче не доживя да види края й. „ Осъзнаваме ясно, че провеждането на модерна и ефикасна подготовка е в директна взаимозависимост от процеса на рационализация. През 2019 година бе сложено фактическото начало на дълго чакания развой по рационализация на Българската войска “, сподели на същото събитие ген. Боцев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР