Тъжен факт е, че един на всеки 11 души на

...
Тъжен факт е, че един на всеки 11 души на
Коментари Харесай

Ежедневно хапче от 2p може да намали риска от развитие на деменция, твърди здравен експерт

Тъжен факт е, че един на всеки 11 души на възраст над 65 години има в Обединеното кралство - и този брой единствено се усилва, защото хората живеят по-дълго.

Сега обаче специалист разкри, че хапче 2p може фрапантно да понижи риска от развиване на заболяването. Появявайки се в подкаста на BBC на доктор Майкъл Мозли, Just One Thing, доктор Дейвид Луелин от университета в Ексетър разкри, че дефицитът на витамин D може да удвои повече от два пъти възможностите за деменция.

Д-р Луелин цитира личното си проучване, в който 1600 участници от Съединени американски щати бяха проследени в продължение на няколко години. Констатациите демонстрират, че хората с дефицит на витамин D имат над 50% по-голям риск от деменция, а тези с „ тежък недостиг “ имат голям 125% нараснал риск.

Той сподели на доктор Моузли: „ За първи път имахме в действителност висококачествена информация за това дали са развили заболяването на Алцхаймер или деменция в продължение на няколко години и в случай че сте имали недостиг, той е малко над 50 % по-висок. И отк...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР