Тагарев ще работи с двама заместник министри и е получил

...
Тагарев ще работи с двама заместник министри и е получил
Коментари Харесай

Тагарев си назначи заместник от кабинета Петков, помощ за Украйна след решение на НС

Тагарев ще работи с двама заместител министри и е получил гаранция от двете парламентарни групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ бюджетът за защита да стане 2%.

Военният министър разяснява и тематиката Украйна, като акцентира, че България ще продължи да оказва помощ на Киев, с цел да подсигуряваме нашата сигурност.

" Какво тъкмо ще дадем зависи от доста други неща - от действителни потребности към този миг, от това, с което ние разполагаме все още. Трябва да има позволение от Народното събрание и тъкмо по този начин ще действаме - по транспарантен и явен метод, както би трябвало да се работи в една парламентарна република ", уточни министър Тагарев.

" Сигурността и независимостта на Украйна са извънредно значими, с цел да бъде сигурен целият ни район години напред ", уточни още той.

Рано е да е каже каква помощ ще се изпрати на Украйна, защото Киев още не е споделил от какво има потребност. Предполага, че това ще стане на среща идната седмица във формат Раймщайн.

" Там ще добия по-ясна информация на съответните все още претенции. Това е значимо, тъй като потребностите се менят последователно. Ще забележим с какво можем да помогнем най-добре ", добави военният министър.

Тагарев посочи, че първо и най-важното е в този момент да се ориентира задоволително добре в ситуацията, защото Министерството на защитата е изключително министерство. Публичната информация е единствено част от информацията за действителното положение на нещата, действителните проблеми и вероятности. Трябват ми няколко дни да се ориентирам, сподели още министър Тагарев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР