Тагарев каза кой трябва да ни представлява на Срещата на

...
Тагарев каза кой трябва да ни представлява на Срещата на
Коментари Харесай

Тагарев каза кой трябва да ни представлява на Срещата на върха във Вашингтон

Тагарев сподели кой би трябвало да ни съставлява на Срещата на върха във Вашингтон. Премиерът, а не президентът би трябвало да ни показва на Срещата на върха във Вашингтон. Главчев продължава външната политика на Денков – евроатлантическа. Не съм сигурен, че Радев би отразил напълно тази позиция. Това съобщи някогашният боен министър Тодор Тагарев.

„ Изпращаме типичен въоръжения на Украйна,

които се употребяват до 20 км, където войските на двете страни противостоят директно една от друга. НАТО, като съюз, не дава военна помощ, това вършат страните членки, всяка съгласно своите вътрешнополитически решения, по тази причина от време на време има ограничавания, като да вземем за пример в Съединени американски щати. Със сигурност се включват военни подразделения и системи, които обстрелват директно цивилен цели, тях можем да считаме за законни. Необходима е предвидимост на военната помощ, европейските страни не съумяха да компенсират софтуерно неналичието на навременна такава от Съединени американски щати. Някои страни оферират да се заделят 0,25% от Брутният вътрешен продукт за военна помощ за Украйна. Това е 10% от бюджета, а страни от Източния фланг към този момент го вършат. НАТО е междудържавна организация, решенията се взимат от президенти и министър председатели. Скептичен съм, че това може да бъде решено с единогласие “, съобщи още Тагарев.

SafeNews напомня, че преди дни Тагарев сподели, че на хартия армията ни наброява 43 000 настоящи и в запас, само че в действителност е с към 20% под това число. „ Поддържаме обаче съразмерно по-голям персонален състав спрямо по-големи страни като Германия. От 1989 година сме придобили единствено няколко поддържащи платформи, хеликоптери и транспортни самолети, само че не и съществени бойни системи “, уточни Тагарев.

Тагарев сподели кой би трябвало да ни съставлява на Срещата на върха във Вашингтон 27.05.24 11:16 Елена Гунчева: Цивилизационният избор зависи от цивилизацията 27.05.24 11:15 Шофьор се вряза в дърво и почина на място в Горно Ябълково  27.05.24 10:58 Председателят на Парламентарната асамблея на НАТО: Задължително би трябвало да демонстрираме своето единение 27.05.24 10:40 Главчев: Членството ни в НАТО е цивилизационен избор, това е гаранция за сигурност 27.05.24 10:09 Още вести четете в: България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР