Таганският съд в Москва наложи на Google трета глоба в

...
Таганският съд в Москва наложи на Google трета глоба в
Коментари Харесай

За трети път руски съд налага глоба на Google, сега за 4,6 млрд. рубли

Таганският съд в Москва наложи на Гугъл трета санкция в размер на над 4,6 милиарда рубли (около 51 млн. долара) за " редовно непредоставяне на точна информация за специфичната военна интервенция в Украйна, както и на неразрешена в Русия информация ", оповестява ТАСС.

Причината за санкцията са клипове в YouTube, в които е оповестена " неточна информация за загубите на съветската войска по време на СВО ", информация за цивилни жертви и проекти за потребление на нуклеарно оръжие, добавя ТАСС, като се базира на материалите по делото.

ИТ колосът беше осъден от съветски съд и за " наличие, обвързвано с агитация на нетрадиционни полови връзки " и " екстремистки материали ", оповестени в YouTube.

Гугъл е първата интернационална компания, на която е наложена глоба за оборота в Русия - т.е. част от годишните ѝ доходи в страната. В края на декември 2021 година същият Тагански съд в Москва я призна за отговорна в неведнъж нарушение на рестриктивните мерки за достъп до нелегално наличие и ѝ наложи санкция в размер на 7,22 милиарда рубли, припомня Би Би Си.

В средата на юли 2022 година, т.е. откакто войната в Украйна към този момент е почнала, съдът глобява Гугъл с съвсем 22 милиарда рубли. Роскомнадзор, който подаде желае, упрекна компанията в разпространяване на неточна информация за съветската инвазия и материали, " пропагандиращи екстремистки възгледи и идеология на терористични организации ".

Така наложената в този момент санкция е доста по-малка от първите две. Но съветските управляващи надали ще могат да съберат наложената санкция от Гугъл, защото компанията няма юридическо лице в Русия. Руското сдружение Гугъл LLC беше оповестено в неплатежоспособност през октомври
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР