Таганският районен съд в Москва глоби Google с 15 млн.

...
Таганският районен съд в Москва глоби Google с 15 млн.
Коментари Харесай

Русия глоби Google със 154 000 евро за неправилно съхранение на лични данни

Таганският областен съд в Москва санкции Гугъл с 15 млн. рубли (малко над 154 000 евро), откакто компанията неведнъж отхвърли да съхранява персонални данни на съветски жители, оповестява Euronews.

Гугъл беше санкционирана по същите обвинявания през август 2021 година и юни 2022 година по силата на съветски закон, който задължава задграничните организации да локализират персоналните данни на съветските си консуматори.

През август на софтуерния колос беше наложена и санкция от 3 млн. рубли за това, че не е изтрил хипотетично погрешна информация за спора в Украйна.

Въпреки наказателната санкция, Русия мъчно ще събере парите, защото бизнесът на Гугъл в Русия беше закрит предходната година, откакто Москва изпрати войски в Украйна.

Компанията заяви, че е подала молба за оповестяване в неплатежоспособност в Русия, откакто банковата ѝ сметка е била запорирана от управляващите, заради което не е могла да заплаща на личния състав и доставчиците си.

Руските съдилища също по този начин постановиха санкции на Apple и на фондация Wikimedia.

След изпращането на войски в Украйна през февруари 2022 година съветските управляващи започнаха редица ограничения, с цел да подтиснат всякаква рецензия към военната акция.

Някои критици получиха строги санкции, отбелязва Euronews и показва опозиционера Владимир Кара-Мурза, който беше наказан на 25 години затвор по обвиняване в държавна измяна след изявления против дейностите на Русия в Украйна.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР