Таганският районен съд отхвърли жалбата на компанията Google срещу глоба

...
Таганският районен съд отхвърли жалбата на компанията Google срещу глоба
Коментари Харесай

Google трябва да плати глоба от 21.7 милиарда рубли в Русия заради отказ да цензурира съдържание - Технологии

Таганският областен съд отхвърли жалбата на компанията Гугъл против санкция в размер на 21.7 милиарда рубли (346 млн долара), наложена поради отхвърли на Гугъл да извърши съветските претенции за цензура на информацията.

„ Постановлението на мирския арбитър за признаването на компанията Гугъл LLC за отговорна в осъществяването на административно правонарушение и определянето на санкция в размер на 21 милиарда 770 милиона и 392 хиляди рубли е оставено без промени, апелационната тъжба на представителя на компанията – без задоволство. “ Се споделя в решението на съда.

Според материалите по делото, преди да наложи санкция на Гугъл, съветският държавен цензор Роскомнадзор е изпратил 17 уведомления за потребността от премахване на открити нарушавания. Компанията е нарушила член 15.1 и 15.3 на федералния закон за отбрана на информацията и не премахването на неразрешена информация.

Повод за привличане на компанията към административна отговорност са станали материали, оповестени в принадлежащия на Гугъл видеохостинг YouTube, който „ целеустремено е способствал за разпространяването “ на недостоверна информация за хода на специалната военна интервенция в Украйна, евфемизъм, с който Русия назовава пълномащабната си война против Украйна, както и дискредитация на Водоснабдителна система на РФ. Освен това в YouTube е можело да бъдат открити указания за производството на взривни субстанции и експлозиви, както и апели за присъединяване в манифестации.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР