Таен свидетел разказал за престъплението Софийският апелативен съд остави окончателно

...
Таен свидетел разказал за престъплението Софийският апелативен съд остави окончателно
Коментари Харесай

Оставиха за постоянно в ареста един от участниците в обира на инкасо автомобил в София

Таен очевидец разказал за закононарушението

Софийският апелативен съд остави дефинитивно в ареста единия от обвинените за най-големия инкасо грабеж, осъществяван в България - Колин Колев, прочут с прякора Коко. Мъжът бе арестуван за присъединяване във въоръжения обир на 15 ноември 2022 година.

Той бе извършен на паркинга в столичен МОЛ. Тогава маскирани блокираха пътя на инкасо автомобил, който влизаше в комерсиалния център, с цел да зареди банкоматите там. Точната сума, отмъкната при грабежа, е 5 276 794.11 лева Няколко часа по-късно, в квартал " Кръстова вада ", бяха открити два опожарени автомобила, а следствието продължи една година. Разследващите откриха, че обирът е дело на групата на Иван Ценков - Турчина, който бе разгласен за търсене. Единствено на него обвиняванията са му повдигнати задочно. Третият обвиняем е Михаил Павлов, прочут още като Мишо Коня. Той сега е в пандиза, където излежава присъда за различен обир.

Защитата на Колин Колев съобщи в правосъдната зала, че няма задоволително директни доказателства по случая. Разпитаните директни свидетели-шофьорите на инкасо автомобила, споделят, че са видели нападатели с маски.

В правосъдната зала стана ясно, че очевидец с загадка идентичност, потърсен от Колин Колев при започване на предходната година, разказал пред проверяващите детайлите към подготовката и самия грабеж, предава БНР. От показанията на предпазения очевидец и експертиза на записите наоколо до мястото на обира е било открито, че участниците са били петима с маски и с ръкавици и облечени в дълги черни плебеи. Колите с които са се отдръпнали са били с крадени украински номера. По делото има разпити и на очевидни очевидци, които разказват какво се е случило.

Според правосъдния състав, въпреки и косвени, доказателствата са задоволителни, с цел да се направи обосновано съмнение за присъединяване на Колин Колев във въоръжения обир. И въпреки да няма заплаха да се укрие, защото става дума за тежко закононарушение, осъществено след авансово основана организация, с потребление на огнестрелно оръжие, физическа мощ и е била открадната огромна сума пари, той би трябвало да остане за непрекъснато в ареста.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР