Тачо Тачев не дочака процеса и окончателната си присъда и

...
Тачо Тачев не дочака процеса и окончателната си присъда и
Коментари Харесай

Собственикът на камиона, в който се задушиха 18 мигранти, е починал в ареста

Тачо Тачев не дочака процеса и окончателната си присъда и си отиде от инфаркт, до момента в който търпеше мярка " задържане под стража ", оповестява Нова телевизия. Една от най-големите нещастия с мигранти у нас стана в края на февруари.

Трафиканти изоставиха камион край Локорско, в който превозваха 40 души. 18 от тях починаха от задушаване, а измежду тях имаше и дете. Те са умирали дълго и трудно без въздух, оповестиха тогава от прокуратурата. Други 34-ма от незаконните бежанци бяха настанени в столични лечебни заведения.

По време на следствието стана ясно, че по пътя от границата до региона на столицата служители на реда са спирали 4 пъти камиона, само че не са разбрали за " незаконния товар ". Мигрантите пък са се обадили на трафикантите, че в тайника се задушават и умират хора, само че не е последвала реакция.

Схемата на трафика на мигранти от турската граница до Сърбия бе разрушена при случая, а в ареста, с изключение на Тачев, не престават да са още трима негови съграждани - Атанас Атанасов, Християн Дунгаров и Петър Янев.

С най-тежки обвинявания са водачите на камиона Атанас Атанасов и Християн Дунгаров.

По обвиняване за присъединяване в незаконна група и каналджийство на 52-ма мигранти в ареста е и водачът на групата Виктор Кузманов. В ареста е и арестуваният в Гърция Валентин Христов, някогашен граничен служител на реда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР