Таченият празник Трифон Зарезан ще отложи с ден гласуването в

...
Таченият празник Трифон Зарезан ще отложи с ден гласуването в
Коментари Харесай

Трифон Зарезан отлага гласуване на ветото

Таченият празник Трифон Зарезан ще отсрочи с ден гласуването в националното заседание по ветото на президента Румен Радев за поправките в Закона за посевите, които касаят земеделските земи. Това означиха сбито пред “Труд ” народни представители от разнообразни парламентарни групи.

Още предходната седмица депутати разясниха, че в случай че ветото се гледа в първия пленарен ден – сряда, то ще се наложи да откажат поканите за зарязването на лозята в районите си. Спрените текстове ще влязат в пленарна зала в четвъртък, потвърдиха през вчерашния ден от администрацията на националното заседание. А упованията са това да бъде и първа точка за дневния ред в деня след Трифон Зарезан.

Припомняме, че на 2 февруари президентът Румен Радев разгласи в претекстовете си, че не е склонен с новите ремонти по отношение на разпоредбите за смяна на предназначението на земеделските земи. Миналата седмица обаче депутатите от земеделската комисия отхвърлиха ветото на президента с 12 гласа “за ” и 9 гласа “против ”. Очаква се ветото да падне и пленарна зала, само че единствено поради празника на лозарите народните представители ще гласоподават по него в четвъртък, а не както се очакваше – на 14 февруари.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР