Табуто да си продадеш новороденото бебе за пари е част

...
Табуто да си продадеш новороденото бебе за пари е част
Коментари Харесай

6000 лв струва българско бебе в Гърция

Табуто да си продадеш новороденото бебе за пари е част от бариерите, прескачани от сиромашия и липса на обучение, само че неговото нарушение е и част от употребата на хора. За страдание, България се оказа един от сериозните донори на хора в другите типове трафик - за бебета, за проституция, за труд. Националната комисия за битка с трафика на хора взаимно с Местната комисия със същата активност и представители на други градове организират в Пловдив работна среща, от която излизат стряскащи данни.
49 случая на продажба на новородени деца са регистрирани от началото на годината до момента, пазарът е в Гърция, а схемата към този момент е позната- там се извеждат дами в напреднала бременност най-вече от ромските махали на Сливен, Враца, Казанлък и Стара Загора, раждат децата там и се връщат с пари. Както изяснява една от тези дами - с парите от бебето ще построи стаичка за другите си две деца. За бебето тя е получила 6-7 000 лева .
230 досъдебни производства за продажба на бебета , полова и трудова употреба са формирани от началото на годината в цялата страна. Често пъти изборът на жертвите да вземат участие в него е непринуден . Към главната група на дамите, поемащи зад граница, с цел да станат проститутки, се прибавя и група на хомосексуалисти, нормално отново от ромските махали. Набират се групи за милостиня. Трудовата употреба нормално е обвързвана с уредени от " капо " -то пътни разноски и заричане за заплащане, което той нормално съблюдава, въпреки че не е ясно какъв брой получава за труда им от работодателя. От първата си заплата хората връщат средствата за пътя. Обикновено живеят на палатки, в мизерни условия, работят сезонна работа, след това се връщат, само че още веднъж отпътуват, когато ги повикат. Случаят е от Италия и надалеч не е индивидуален. Сексуалната употреба неведнъж е такава единствено съгласно управляващите, има цели махали, в които мъжете са сутеньори на дамите си, а изпращането им в огромни страни с легална проституция нормално ги улеснява да остават напълно анонимни.
Всяка година в Европа се записват към 11 000 жертви на трафик . Ако преди години трудовата употреба беше запазена марка на китайската мафия, в този момент множеството жертви идват от Източна Европа. Националната комисия следи 339 потърпевши лица, оказала е помаш на 57 души. 15% от записаните жертви са малолетни. Много от измамите идват от разнообразни разгласи във Facebook, по тази причина специалистите към този момент следят деликатно и обществените мрежи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР