Таблети ще помагат при възстановяването на най-малките пациенти в интензивното

...
Таблети ще помагат при възстановяването на най-малките пациенти в интензивното
Коментари Харесай

В Детската хирургия на УМБАЛ „Св. Георги“ залагат на музикот...

Таблети ще оказват помощ при възобновяване на най-малките пациенти в интензивното поделение на Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ „ Св. Георги “. Идеята е на неговата шефка проф. Пенка Стефанова. Тя е уверена, че новаторският метод ще има извънредно добър резултат. Затова, когато от Института по здравни интензивности и технологии се обръщат към нея във връзка на проектите си за подаяние на книжки, тя насочва молба за намирането на таблети.

Според проф. Стефанова малчуганите в тежко положение заслужават доза забавление под форма, друга от четенето. Тъй като всяко потомство си има своите особености, тя схваща, че събитията на времето насочват вниманието на дребните към цифровите устройства вместо към книжките.

Проф. Стефанова признава преимуществото на игрите на въздух, само че регистрира, че поради положението на пациентите​ ѝ, цифровите устройства също са доста потребни. Употребата им няма да надвишава един астрономически час, с цел да се подсигуряват безвредни граници на развлечението.

Специалистът по детска хирургия има намерение да употребява преносимите компютри за използване на музикотерапия. Тя потвърдено дава резултат при лекуването на черепно-мозъчните контузии. Въвеждането на класическата музика благоприятства възобновяване на мозъка, защото това сочат и данните на нейни сътрудници в международната медицина, безапелационна е проф. Стефанова.

Като доктор, който работи с деца ежедневно, тя акцентира тяхната изключителна схватливост към всичко от заобикалящата ги реалност и не чака таблетите да нарушат връзката ѝ с дребните пациенти. Напротив, проф. Стефанова е уверена, че технологиите идват като непряк подробност, който не би трябвало да заменя ролята на лекаря или родителя. В последна сметка, каквито и вълшебства да вършим с таблетите и медикаментите, положителните резултати няма по какъв начин да настъпят без човешка обич и грижа, приключва специалистката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР