Таблата на спирките на градския транспорт ще показват за евентуално

...
Таблата на спирките на градския транспорт ще показват за евентуално
Коментари Харесай

Таблата на спирките информират за чистотата на въздуха в Пло...

Таблата на спирките на градския превоз ще демонстрират за вероятно замърсяване на въздуха. За момента изписването на информацията е тестово, а предлагането за това е на Обществения съвет по качество на въздуха, основан по самодейност на кмета Здравко Димитров.

Данните са от двете Автоматичните измервателни станции /АИС/на територията на Пловдив за предходния ден, т.е. стойностите са осреднени за последните 24 часа и се дават след формалния бюлетин на Регионална инспекция за опазване на околната среда. Информацията ще се изписва в работните дни от понеделник до петък.

По закон кметовете на общини са задължени да осведомят популацията за качеството на атмосферния въздух. Ако по време на тестовия интервал не се открият проблеми, то на таблата на спирките на градския превоз непрекъснато ще се изписва съответната информация. При определяне, че няма регистрирани замърсявания, то също ще бъде съобщавано.

Подобна информация се пресъздава на ел. табло пред постройката на общината. Данни за качеството на атмосферния въздух в действително време Община Пловдив дава на формалната си интернет страница, както и на интернет страницата на администрацията за мониторинг на околната среда.

Свързани вести Пловдив подготвен с нови планове за възстановяване качеството на въздуха
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР