Табели, предупреждаващи за места с концентрация на ПТП с диви

...
Табели, предупреждаващи за места с концентрация на ПТП с диви
Коментари Харесай

Прдлагат пътни знаци предупреждаващи за инциденти с животни

Табели, предупреждаващи за места с централизация на ПТП с диви животни, могат да бъдат сложени на главните пътни артерии в областите Шумен и Търговище, оповестиха от СИДП, цитира ДАРИК.

Инициативата е на директорА на Североизточното държавно дружество инж. Веселин Нинов. Писмата към този момент са изпратени до шефовете на двете регионални пътни ръководства и те са удостоверили, че са подготвени да разискват предлагането.

Очаква се през идващия месец да бъде основана и да стартира работа междуведомствена комисия, в която ще вземат участие експерти от СИДП, РДГ-Шумен, КАТ-Пътна полиция, Областно пътно управление-Търговище, Областно пътно управление-Шумен и ловните сдружения, които се грижат за дивеча. Членовете на комисията ще би трябвало да решат къде да бъдат сложени новите табели.

„ Надяваме се след слагане на табелите водачите да бъдат по-внимателни и да не се стига до тежки пътни произшествия като този на автомагистрала „ Хемус “ напролет “, разяснява в поддръжка на концепцията си инж. Нинов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР