Табела указва цени за ползване на чадър и шезлонги на

...
Табела указва цени за ползване на чадър и шезлонги на
Коментари Харесай

Вижте табела на плажа в Шкорпиловци и какво казват хората за нея

Табела указва цени за прилагане на чадър и шезлонги на плажа в Шкорпиловци. До тук нищо неправилно, даже в противен случай, само че плажуващите описват друго, видя Varna24.bg от пост в обществената мрежа Facebook.

Публикуваме го без редакторска интервенция:

Въпреки табелата на централен плаж Шкорпиловци, се оказа, че не може да ползваш единствено чадър или единствено шезлонг. Може единствено комплект за 30 лева И заетостта е " цялостна "... /07.07.2023/.

В случая, в случай че е правилно, както настояват хората, то това е нелоялна комерсиална процедура (напр. подвеждаща реклама и нападателни търговски практики), става видно от уеб страницата на Министерството на стопанската система и промишлеността. Там категорично е упоменато:

Какво е нелоялна комерсиална процедура?

Търговска процедура от страна на търговец към консуматор е " нелоялна “, в случай че опонира на условието за почтеност и професионална подготвеност и в случай че трансформира или е допустимо да промени значително икономическото държание на междинния консуматор, който визира или към който е ориентирана, или на междинния член от групата консуматори, когато комерсиалната процедура е ориентирана към избрана група консуматори. Нелоялни са и заблуждаващите и нападателните търговски практики.

Какво е заблуждаваща комерсиална процедура?

Търговска процедура е заблуждаваща, когато:

- съдържа погрешна информация и е подвеждаща или когато по някакъв метод, в това число посредством цялостното й показване, заблуждава междинния потребител;

- води или е допустимо да докара междинния консуматор до вземането на комерсиално решение, което той не би взел без потреблението на комерсиалната процедура, и когато тя включва:

– всяка маркетингова активност във връзка с стока или услуга, която основава комплициране с друга стока, услуга или различен характерен знак на конкурент;

– неспазване на уговорките, поети от търговеца посредством присъединението му към кодекс за добра комерсиална процедура.

Какви са типовете заблуждаваща комерсиална процедура?

Списък със заблуждаващи търговски практики се съдържа в член 68ж от Закон за отбрана на потребителите (ЗЗП), като част от тях са:

- да се твърди от страна на търговец, че се е включил към кодекс за добра комерсиална процедура, когато това не е вярно;

- да се демонстрира уверение, знак за качество или техен еквивалент, когато не е получено нужното позволение за това;

- да се твърди, че даден кодекс за добра комерсиална процедура е утвърден от публичен или различен орган, когато това не е вярно;

- да се твърди, че търговец е получил позволение за осъществяване на избрана активност или че за дадена стока или услуга е получено позволение, утвърждение или лиценз от държавен или различен орган, когато това не е правилно или когато търговецът не съблюдава изискванията, при които е било издадено разрешението, утвърждението или лицензът.

Каква може да бъде отбраната за потребителите от нелоялни търговски практики?

При подозрение, че употребяваната комерсиална процедура е нелоялна, имате право да сезирате Комисията за отбрана на потребителите посредством подаването на тъжба.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР