Табарес остава начело на УругвайСелекционерът на националния отбор на Уругвай

...
Табарес остава начело на УругвайСелекционерът на националния отбор на Уругвай
Коментари Харесай

Табарес остава начело на Уругвай

Табарес остава отпред на Уругвай
Селекционерът на националния тим на Уругвай Оскар Табарес преподписа с представителния отбор и ще управлява,,урусите “ до Световното състезание в Катар през 2022 година. Всичко това се случва макар здравословните проблеми на 71-годишния ментор. Той страда от заболяване на нервната система, поради което е заставен да употребява патерици.

Табарес пое Уругвай за първи път през 1988 година и остана отпред на тима в идващите две години. През 2006 година той още веднъж се завърна на треньорското кормило и от този момент е непрекъснат управител на южноамериканците. Селекционерът е рекордьор по срещи като треньор със своите 185 мача в историята на интернационалните тимове. Освен това с него за ментор Уругвай е неизменим участник на международни финали, като се класира за последните четири огромни форума и доближи до полуфиналите през 2010 година в Южна Африка, където бе надвит от Холандия и четвъртфиналите в Русия през тази година, където позволи проваляне от бъдещия международен първенец Франция. През 2011 година Табарес изведе тима до купата в,,Копа Америка “.

Ръководството на старши треньорът съответства с потомство от мощни футболисти в уругвайския народен тим като нападателите Луис Суарез и Единсон Кавани, както и към този момент отказалия се от представителния отбор Диего Форлан. Решението пристигна в миг, когато Уругвай се нуждаше от успокоение след зародилия безпорядък заради оставката на президента на Уругвайската футболна федерация Вилмар Валдес. Следващите два мача за Уругвай ще са другарски срещи с Япония и Южна Корея през октомври. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР