Та докъде бях стигнал... каза Джон Стюарт при завръщането си

...
Та докъде бях стигнал... каза Джон Стюарт при завръщането си
Коментари Харесай

Ще успее ли Джон Стюарт да възроди ерата на сатиричните новини?

" Та до каква степен бях стигнал... " сподели Джон Стюарт при завръщането си в The Daily Show, което напусна през 2015 година след 16 години като водещ на сатиричното новинарско предаване.  

Това беше премиерата на 29-ия сезон на шоуто, което Стюарт ще води до президентските избори през ноември.

След като подгря феновете с малко конспирации към Супербоул, Стюарт стартира шоуто с 20-минутен сегмент от смешки и мнения за умствената отпадналост и възрастния статус на двамата хипотетични претенденти за президент. 

Той съпостави образци за пропуски в паметта на президента Байдън по време на разпит от специфичния следовател със остарели клипове на Доналд Тръмп, който се базира на петниста памет по време на показания.

" Оказва се, че основната причина за ранна деменция ", сподели Стюарт, " е да бъдеш разпитван. "

Водещият проучва и скорошната конференция на Байдън, считана за пагубна, след което се прицели в дебюта на президента в TikTok с клип, в който Байдън приказва за бисквитки.  

" Как можеш да влезеш в TikTok и да изглеждаш още по-възрастен? " попита Стюарт.

61-годишният водещ се подигра и със личната си напредваща възраст.

" Може би беше моя неточност, че спях в дехидратор за месо ", пошегува се той, преди да изправи оптимистично обръщение за изтощителната работа по поддържането на демокрацията.

" Добрата вест е, че не споделям, че не би трябвало да се притеснявате за това кой ще завоюва изборите. Казвам, че би трябвало да се притеснявате за всеки ден преди тях и всеки ден след тях, вечно ". 

Познат формат

Завръщането на Джон Стюарт има за цел да върне пиковата епоха на сатиричните вести - от присъщото му драскане по сините страници до мъртвешкия му взор към камерата, написа The Wall Street Journal.

След като пое The Daily Show през 1999 година, той изостри рецензиите си към политиката и медиите благодарение на бъдещите звездни репортери, измежду които Стивън Колбeр, Саманта Бий и Джон Оливър.

Водещият стартира да преглежда заглавията на вестниците, което се трансформира в неизменима част от новинарския цикъл, както и подигравателните му изявленията с политици и специалисти.

По време на мандата на Стюарт шоуто имаше 10-годишна серия от победи в премиите Еми.

Comedy Central пусна реклами, в които завръщането на водещия се представяше като " втори мандат, за който всички можем да се съгласим ".

Това беше насмешка с груповото безпокойствие на нацията за още четири години на Джо Байдън или Доналд Тръмп.

Все отново триумфът на самия водещ, който се появява за повторно, надали наподобява сигурен.

Гейзери на наличие като TikTok заляха монолитните медийни институции, към които той се насочва.

Вечерната телевизия не е толкоз за гледане, що се касае за производство на клипове в интернет на идващия ден.

Въпреки че Стюарт е деец в балансирането на сатирата и сериозността, към момента не е ясно дали сардоничният му жанр ще намира фенове със същия триумф, отбелязва WSJ.  

В допълнение към отразяването на президентските избори задачата на Стюарт е да пренастрои The Daily Show за идната му глава.

Въпреки че подписа контракт за водене на предаването от този понеделник до президентските избори през ноември, той беше нает още веднъж като продуцент, с цел да управлява шоуто и зад кулисите до 2025 година

След като наследникът му Тревър Ноа напусна предаването през 2022 година, като гост-водещи се смениха над 10 лица, измежду които Лесли Джоунс и Кал Пен.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР