Т ози петък в 22:00 ч. по NOVA ще гледаме

...
Т ози петък в 22:00 ч. по NOVA ще гледаме
Коментари Харесай

Преди финала на „Отдел Издирване“: За трудностите и предизвикателствата

Т ози петък в 22:00 ч. по NOVA ще гледаме финала на „ Отдел Издирване “.

Преди това в изявление за Vesti.bg продуцентът Александър Христов ни разкри повече детайлности за продукцията. Вижте какви:

Защо Ви хареса концепцията за сериал, основан на истории за търсени хора:

Отдел „ Издирване “ проверява случаи, които са извънредно разнородни и забавни. Това дава опция за всевъзможни драматургични обстановки. Случаите от време на време са свързани с дребни измами, различен път с огромни убийства, а от време на време даже с комични обстановки. В процеса на работа, чух истории от експерти, които даже не можех да допускам, че са действителни. Второто нещо, което разсъни интерес в мен точно към този отдел, са самите хора, които са част от него. Много по разнообразни са от визиите, които имах до момента. Има моменти по време на работата им, в които се постанова да преминат някакви възможни граници, с цел да доближат до своята последна цел. Това даде спомагателна динамичност на персонажите и на сюжета на „ Отдел Издирване “.

Как решихте кои артисти да съберете в сериала и елементарно ли ги запалихте по концепцията:

Актьорите, които са в основните ни функции, ги определихме още на равнище концепция, при започване на писането сюжета, което съгласно мен е верният метод. Рядко в сериалите и филмите се случва по този начин – сценаристът сяда да написа и незабавно му изниква съответен артист, който би паснал на съответната роля. Например намисляш си персонажа на Камен – професионален издирвач, мъчен, с възприятие за комизъм, самоуверен, мачо, твърд и незабавно си представяш Юлиан Вергов. От този миг нататък не можеш да си представиш никой различен.

Смятам, че по този начин се получи с всичките ни съществени персонажи. Няма някой, който да не си тежи на мястото като артист в ролята. Когато актьорите прочетоха епизодите си и схванаха какъв ще бъде сюжетът на „ Отдел Издирване “, мигновено се възпламениха по концепцията. За огромна част от тях беше предизвикателство да вземат участие в подобен сюжет. Редовно споделяха със експерти, които ги образоваха по какъв начин да стрелят, по какъв начин да се движат, по какъв начин да реагират в съответните обстановки. С напредването на фотосите актьорите ни дотам влезнаха в функциите си, че като че ли се трансфораха в един същински отдел „ Издирване “, всеки със своите странности и характерности.

Кое беше най-трудното при реализирането на тази продукция:

Най-трудното в реализирането на съвсем всяка продукция е времето за фотоси, с което разполага екипът. Жанрът на „ Отдел Издирване “ изисква доста подготовка и подготовки на всяка сцена и най-много голямо внимание над всеки подробност, който демонстрираме на фена, тъй като след това той ще се окаже основен. Екшън сцените също са едно от най-трудните неща за снимане, а когато са доста – лишават и повече време.
 Александър Христов
Историите, разказани в сериала са основани на същински случки. Как събрахте тези истории и по-трудно ли е да се опишат във филм тежки събития, които са се случили в реалност, в сравнение с напълно измислени случки:

Това е въпрос главно към сценарния екип, само че дръзвам да настоявам, че когато събитията са действителни най-малко в основата си, то те са по-лесни за описване. Все отново след Александър Чобанов, най положителният сценарист е животът. Фикция има, несъмнено, само че в доста дребна степен. Това носи след себе си и своите компликации. Не е задоволително да вземеш една същинска история и да я разкажеш, когато става въпрос за кино и телевизия. Трябва да я обогатиш, да я напаснеш към цялостния сюжет, към персонажите и най-много да я направиш елементарно разбираема, както и забавна за фена.

Кое е най-голямото предизвикателство в продуцентската специалност съгласно Вас:

Основата на продуцентската работа е да сътвори едно цяло, от доста съставни елементи. Винаги съм го сравнявал с кулинарията. Да създадеш едно ядене, само че с точните артикули и съставки. Съобразявайки се с пропорции и количества. И както при ястията, по този начин и при филмите, някои са всеобщи, други са гурме.

Но на практика видяно, най-голямото предизвикателство в продуцентската специалност е да намериш вярната история, изиграна от верните артисти, разказана от верните режисьори. И най-много да създадеш условия за работа, които удовлетворят екипа и актьорите. Това да жонглираш по този начин, че всички хора, които са част от тази продукция, да бъдат спокойни, с цел да може процесът да върви безпрепятствено. В един сериал е доста значимо продуцентът да позволява проблемите, които постоянно изникват по време на снимачния развой – от неразбирателства сред екипа до това какво би трябвало да се случи, в случай че внезапно завали проливен дъжд или сняг, а сцената изисква слънчево време. В този ред на мисли всичко в продуцентската специалност е огромно предизвикателство.

Този петък в 22:00 ч. следва финала на „ Отдел Издирване “. Какво още сте подготвили за феновете с екипа – могат ли да чакат неподозирани изненади и загадки:

Старахме се във всеки епизод да има неподозирани изненади и загадки, въпреки всичко това го прави престъпен сериал. Но тъкмо в този край ще забележим отговорите на всички въпроси, които фенът си е задал през сезона. И за изненада ще му създадем още толкоз неподозирани въпроси, над които да мисли. Финалът ще е брутална изненада.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР