Т ой е буквалното въплъщение на основаването на Китай. Печатът

...
Т ой е буквалното въплъщение на основаването на Китай. Печатът
Коментари Харесай

Това е най-ценният предмет в света

Т ой е дословното олицетворение на основаването на Китай. Печатът на наследството е в основата на концепцията за „ Небесния мандат” - философското обучение, употребявано от древността, с цел да оправдае ръководството на китайския император.

Предаван е от династия на династия повече от хилядолетие, преди мистериозно да бъде изгубен. Днес никой не знае сигурно по какъв начин и по кое време е липсващ.

Ако бъде открит обаче той би бил най-ценният предмет в света. Не единствено историческата му стойност е голяма. Печатът би бил мечтан както от Китай, по този начин и от конкурентните страни и най-много от Тайван. В предишното с този предмет се е предавала императорската власт над Китайската империя. Той е признакът на мандата за ръководство, даден от боговете на императора. Така че печатът би имал несравнимо историческо, културно и политическо значение в наши дни. Стойността му би се измервала в милиарди долари.

Печатът е основан през 221 година прочие Хр. от Цин Шъхуан, първият император на Китай, който сплотява страната и основава династията Цин.

В съкровищницата на един от победените военачалници се съхранявал популярен нефритен диск, за който се смятало, че е с възвишен генезис. Цин Шъхуан наредил от този нефрит да му бъде направен щемпел и върху него да бъдат изписани думите: „ Получи мандата от Небето, а с него дългоденствие и просперитет”.

Heirloom Seal of the Realm

Discovered in 1738, the carved words read: "Receive the mandate of Heaven, with it longevity & prosperity ".

The original seal w the same text was created in 221 BC, Qin Dynasty, could not be located after Ming. The treasure hunt continues.
— Tiffany Wang (@tiffanymwang)
Нефритът в китайската просвета се счита за знак на вътрешната хубост на душата. По време на по-късната династия Хан, наследила Цин, китайците свързват зеления минерал с божественото величие.

Тогава печатът е прочут под името „ Печат на наследството на Хан”.

Друга легенда споделя, че при предаването на властта на новия император, ядосаната вдовица на остарелия хвърлила печата и от него се отчупил единият ъгъл. По-късно счупеното парче било сменено със злато.

Под ръководството на Хан Китай минава през самобитна златна епоха, трансформирайки се в най-богатата и могъща страна в света. След рухването на династията печатът става обект на гневно съревнование сред обособените владетели в т. нар, интервал на Трите царства.

В последна сметка той попада в ръцете на военачалника Цао Цао. Неговият наследник Цао Пай основава идната императорска династия на Китай – Вей.

Печатът продължава да се предава от император на император още над три епохи. Следите на признака на императорската власт се губят след рухването на династията Тан, в хаоса и междуособните войни по време на така наречен Период на петте династии и десетте царства, през X век.



Но архивите на идната императорска династия – Сун, сочат, че печатът е бил открит още веднъж 150 години по-късно. Според легендата той отново се предавал от император на император. Това траяло даже откакто Китай е високомерен от монголците, които основават династия Юан.

Според историците обаче данните за печата от този интервал са противоречиви. Много е евентуално той изобщо да не е бил намиран след изгубването му в края на Тан.



Сигурно е, че през 1369 година, когато армиите на Мин завладяват столицата на Юан, те не откриват „ Небесния мандат”.

Много е евентуално печатът да е бил загубен дефинитивно, когато последният император на династията Тан изгаря двореца си с нашествениците в него при започване на X век.



Така и другояче династиите Цин и Мин не разполагат с „ Небесния мандат”. За да понижат силата на легендата императорите им подреждат основаването на голям брой печати. Един от тях, направен от стеатит и декориран с девет дракона, е продаден за 22 милиона $ на търг в Париж през 2016 година

През последните десетилетия няколко печата, открити в китайската провинция - в това число един от 13-годишно момче в Шанси през 1955 година - стават претенденти за „ Небесния мандат”. Всички те обаче се оказват направени по времето на Цин и Мин.



Конспиративна доктрина твърди, че истинският императорски щемпел е потопен в Бохайския залив през 1948 година, при евакуацията на националистите в Тайван, откакто комунистите завладяват Пекин. Това изказване обаче не е подкрепено от никакви исторически доказателства.

Ако бъде открит „ Небесният мандат” незабавно ще се трансформира в обект на спор и наддаване сред Пекин и Тайпе, защото управляващите и в Китай и в Тайван претендират за китайското имперско завещание.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Съобщение на таблото в детска градина: " Уважаеми родители! Не вярвайте на всичко, което споделя вашето дете за детската градина! В подмяна ние ви обещаваме да… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниДългоочакваното разхлабване на ограниченията в страната е водеща тематика в турския щемпел " Много българи, живеещи и работещи в Европа, се връщат в България, с цел да се имунизират, тъй като там, където са, не могат да доближат до ваксина ", разяснява КунчевЗаразеният мъж е признат в болница с тресчица и други симптомиКак разяснява началото на работата на Европейската прокуратура ръководителят ѝСвинете са били изхвърлени в река Янтра на същото място в разнообразни дниВ OnlyFans от ден на ден известни персони вършат свои профилиОбособените места ще би трябвало да имат обезпечени транспортен достъп, защита, портативни химически тоалетни и сметоизвозваневодачът е без нараняванияСпоред Тома Биков секретарят на президента Пламен Узунов води съвещание на МСПрез 1907 година Виктор Хутев емигрира в Съединени американски щати. Там той слага началото на религиозно придвижване, от което по-късно поражда сектата " Клонка Давидова " Топ версията ще предложи рекордна скорост за подобен моделФигурките, с изключение на една, нямат съответен пол " Поставени сме пред нови провокации ", разяснява на брифинг служебният министър-председателВ случая са взели участие още лек автомобил и камионS&P удостовери дълготрайния и краткосрочния кредитен рейтинг на БългарияБългария има доста с какво да способства за световното културно разнообразиеОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР