т обсъжда възможности за ограничаване или премахване на т. нар.

...
т обсъжда възможности за ограничаване или премахване на т. нар.
Коментари Харесай

Мярка срещу корупцията: ЕП обмисля премахване на златните паспорти

т разисква благоприятни условия за ограничение или унищожаване на така наречен златни визи и златни паспорти - даването на право на престой или на поданство на страна от Европейски Съюз против вложения, съобщи Българска телеграфна агенция.

Доклад по този въпрос ще бъде разискван от комисията на Екологичен потенциал по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи до края на месеца. Евродепутатите от комисията се срещнаха през вчерашния ден с оценки на адвокати какви могат да бъдат вероятните ходове. На съвещанието бе регистрирано, че въпросните схеми засягат всички страни от Европейски Съюз, тъй като дават права за свободно придвижване в съюза. Отбелязано бе, че по този метод се позволява пробив в европейската сигурност и се основава опция за корупция и пране на пари.
 Европарламентът съди Еврокомисията поради върховенството на закона Европарламентът съди Еврокомисията поради върховенството на закона
Европейският парламент заведе дело против Европейската комисия в петък поради видяно забавяне при използването на механизъм, обвърз...

Експерти на Екологичен потенциал прецизираха, че от 2011 година насам страните от Европейски Съюз са привлекли над 20 милиарда евро по въпросните схеми. Еврокомисията стартира предишния октомври наказателни процедури против Кипър и Малта поради това, че дават поданство на задгранични вложители. Тогава Европейска комисия изрази опасения от сходна скица, която се ползва от България. Законодателството ни обаче по този начин и не беше променено доста - първо, по времето когато правосъден министър беше Цецка Цачева, а по-късно и при идващите хора на поста. За последно в края на юли, 2021 година, предходният длъжностен правосъден министър така наречен капиталово поданство да бъде напълно отстранено, само че с цел да бъде гледано то би трябвало работещ парламент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР