Т.нар. юпита, които станах известни с връщането на Цар Симеон

...
Т.нар. юпита, които станах известни с връщането на Цар Симеон
Коментари Харесай

Ще има ли отново юпита на българската политическа сцена?

Т.нар. юпита, които станах известни с връщането на Цар Симеон II и ръководството му като министър председател на България при започване на века, още веднъж ще опитат да се върнат на политическата сцена в България. Опитът ще бъде изработен през изборите за Европейския парламент, които ще се проведат през май тази година. Става въпрос за " Милениум Клуб България " - сдружението на младите българи, родени след 1981 година, осъществени професионално или академично в чужбина, написа в. " 24 часа ".
Ръководството на сдружението ще стартира акция за евроизборите, като това е решено от управлението му. Това съдружие беше основано преди съвсем две години в двореца " Врана " - на 28 март, 2016 година. Все още обаче не е ясно дали присъединяване в евровота ще е със лична листа.
Сбирките на юпитата, чийто ръководител Румен Чолаков живее в Лондон и заради тази причина минава за непосредствен на княз Кирил, са уважавали с наличието си експремиерът Симеон Сакскобургготски, някогашният президент Росен Плевнелиев, омбудсманът Мая Манолова.
На общо заседание клубът е избрал нов директорски съвет и е приел самодейностите си за новата година. През 2019 година сдружението ще концентрира напъните си в две направления. Първият приоритет - полемики с политици и дипломати по отношение на промените, нужни за построяването на по-силна и обединена Европа. Вторият приоритет е акцията " България 2040 ", която е продължение на плана на клуба " Краят на прехода ". В рамките му специалистите на " Милениум " и други юношески организации в страната създадоха стратегически стратегии за развиване на България в идващите 20 години.
Общото заседание преизбрало за нов мандат като ръководител Румен Чолаков. Заместник и отсега нататък ще му е Цветелина Пенкова.
Счита се, че " новите юпита " поддържат положителни връзки с шоумена и ефирен водещ Слави Трифонов. Чолаков е бил на стола на водещия за цяла вечер в шоуто, откакто неведнъж е гостувал в него. А при визитата на Трифонов и екипа му в Лондон бе централна фигура в залата. Заместничката му Цветелина Пенкова пък се яви на кастинга за политици на Слави " Има такава страна " преди съвсем 1 година.
" Пред нас стои нелеката задача да продължаваме да потвърждаваме, че младите специалисти на България могат да бъдат открити по целия свят. Живеем в софтуерна ера, в която не е значимо да присъстваш физически някъде, а да имаш предпочитание да оставиш диря, давайки част от себе си за напредъка на българските общности по целия свят ", съобщи след преизбирането си Чолаков.
" Потенциалът ни ще пораства прогресивно, тъй като младите търсят различни платформи, където да развиват концепциите си ", оптимист е Пенкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР