Т.нар. резерв на електроенергийната система е задължителен за всяка държава.

...
Т.нар. резерв на електроенергийната система е задължителен за всяка държава.
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Законът гарантира, че няма зависимости при студения резерв

Т.нар. запас на електроенергийната система е наложителен за всяка страна. Няма по какъв начин да имаме сигурна електроенергийна система без да има нужния запас. Това е ангажимент на всяка страна членка на Европейския съюз. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ министърът на енергетиката Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по, откакто на днешното държавно съвещание министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министъра на енергетиката Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по след края на днешното държавно съвещание да обясни в Народното събрание, че леден запас ще се употребява единствено от държавната Топлоелектрическа централа Марица Изток 2.

Размерът на студения запас се дефинира със заповед на министъра и се организират търгове от страна на Електроенергийния систематичен оператор при условия и по ред на съответните правила на ЕСО. Цената на студения запас е контролирана цена и се дефинира от КЕВР. В рамките на търга се явяват разнообразни производители на електрическа енергия – те могат да бъдат както от България, по този начин и от чужбина. Определят се фирмите, които могат да обезпечат студения запас. В момента тези компании са осем и ЕСО е сключил контракт с тях, тъй че понастоящем осем компании доставят леден запас, съобщи Петкова.

Топлоелектрическа централа Марица Изток 2 постоянно е взела участие в ганарантирането на електроенерийната сигурност на страната, съобщи енергийният министър, като отхвърли изказванията, че топлоелектрическата централа се е отказала да обезпечава леден запас, с цел да може договорът да бъде извоюван от Топлоелектрическа централа Варна, благосъстоятелност на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган  Ахмед Доган Ахмед Демир Доган е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, само че изкарва огромна част от.

Борисов: При нужда ще се употребява леден запас единствено от държавната Топлоелектрическа централа Марица Изток II

50 млн. лв. е цялата сума за студения запас. Тези пари се разпределят въз основата на търг и тук вземат участие и редица други производители на електрическа сила. Механизмът, с който се получава студеният запас, е напълно транспарантен и обществен, не може да се търси обязаност с никого. От политическа позиция не е вярно да се вменяват зависимости. Законът го подсигурява това, акцентира Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по.

С разпореждането на премиера ще се разсеят всевъзможни подозрения в преходния интервал до приемане на механизъм за потенциал Ако в този интервал възникне нужда от прилагане на леден запас, министърът на енергетиката ще разпореди количеството, което е належащо на Топлоелектрическа централа Марица Изток 2. Централата е извънредно значима за стабилността на електроенергийната система. Ако стане някаква огромна повреда, тъкмо това е централата, която може да вдигне системата. Това е отговорът на въпроса за какво тъкмо тази централа. Това е справедливият метод, с цел да бъдат разсеяни всевъзможни спекулации по тази тематика, уточни министърът на енергетиката.

Петкова е безапелационна, че Съединени американски щати нямат учредения да наложат наказания върху газопровода Балкански поток. Проектът Балкански поток е радикално друг от Турски поток. Той се осъществя само от Булгартрансгаз, със лични средства. По отношение на Балкански поток са спазени всички условия. Европейската комисия също излезе с позиция. Няма учредения да бъдат налагани наказания върху този план. Не считам, че има риск за България във връзка с тези наказания, означи тя.

Петкова с още детайлности за отварянето на студения запас

Проектът АЕЦ Белене е български план. Ние сме си платили реакторите, площадката е на българска територия. Оитваме се да проведем транспарантна и обществена процедура и да забележим доколкоима пазарен интерес. Руското присъединяване няма по какъв начин да бъде избегнато, защото Росатом е конструктор на плана. Интерес обаче демонстрираха и американска, и френска компания. На този стадий няма значи, които да ме тревожат, съобщи още Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по.

Тя е безапелационна, че държавното управление е защитило ползите на въглищните централи у нас.

Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по разяснява и продължаващите митинги с искане за оставката на държавното управление. България няма потребност от свита в пестник ръка, има потребност от протегната ръка. В лицето на държавното управление тази ръка е протегната, уточни тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР