Т.нар. дизайнерска дрога, която не попада в списъка със забранени

...
Т.нар. дизайнерска дрога, която не попада в списъка със забранени
Коментари Харесай

Дизайнерската дрога е достъпна до всички

Т.нар. дизайнерска дрога , която не попада в листата със неразрешени субстанции, е относително елементарно снабдима посредством интернет, съобщи пред Българска национална телевизия шефът на Националния център по наркомании Пламен Попов.

Според него така наречен " китайският чай " на практика е наличен за всеки юноша и дете.

Попов съобщи, че използването на опиати от вида на " китайски чай " води до стремежи упоителен резултат, само че имат съществени физически и душевен последици.

Той акцентира, че все пак в Европа са регистрирани смъртни случаи в резултат на използването на тези опиати.

Попов прикани родителите да избягат от стигмата да търсят помощ за душевен болести и проблеми със зависимостите.

Има превантивно осведомителни - центрове, психиатрии и би трябвало да се търси помощ, тъй като една неуравновесеност води до зависимости, дано родителите да търсят помощ, не са водят деца та по баячки и гледачки, уточни той.

Попов акцентира, че одобряваните интоксикирани пациенти в началото демонстрират естествените белези на наркотична беззащитност, последвани от нараснала експанзия и неуравновесеност, която може да приключи съдбовно.

Най-тежка е аргесията и автоагресията, а може да се стигне и до неочаквана гибел, изясни Попов и добави, че се стига до такава степен, че пациент да потроши поделение.

Петьо Петков от бранш " Наркотици " към Столична дирекция на вътрешните работи съобщи, че родителите на деца та, които използват и популяризират дрога, нормално научават последни за пристрастеностите на деца та си.

" Децата се укриват добре, в случай че популяризират. В други случаи родителите знаят, че деца та им популяризират наркотични субстанции и ги прикриват ", изясни той.

Петков означи, че Столична дирекция на вътрешните работи всекидневно задържа обвинени в разпространяване на опиати, само че означи, че при малолетните разпространители тази активност е най-често самостоятелна и неорганизирана.

Шефът на Центъра по наркомании означи, че деца та постоянно демонстрират признаци на взаимозависимост - нараснала нервност, сензитивност към светлина. Той призна, че тези признаци може да се сбъркат и с естествени за пубертета положения.

Той акцентира, че е мъчно зависимостта от и поведенческите проблеми при използването на дизайнерска дрога да се слагат в една рамка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР