Т. нар. дизайнерка Миглена Каканашева-Мегз всяка година уж окончателно приключва

...
Т. нар. дизайнерка Миглена Каканашева-Мегз всяка година уж окончателно приключва
Коментари Харесай

На вниманието на НАП: Фалиралата Мегз продължава да продава боклуците си

Т. нар. „ дизайнерка ” Миглена Каканашева-Мегз всяка година сякаш дефинитивно завършва бизнеса си с китайски парцалки, само че настойчиво продължава да продава и всекидневно популяризира дрешките си, написа „ Уикенд ”. Социалните мрежи са залети с реклами на една от компаниите й, която предлага евтини одежди с безобразно ниско качество.

Още в края на предходната година Окръжен съд - Пловдив разгласи в неплатежоспособност и последната останала компания на нейно име – „ Мегз-1 ”, само че хитрушата продължава да търгува у нас. Момата от Раковски сякаш живее в Дубай от година и половина, само че у нас пробутва облеклата си и „ курсове за личностна смяна ”. Припомняме, че в разгара на лятото излезе нескрито, че дизайнерката има над 600 000 лв. укрити налози точно на компанията „ Мегз-1 ”. Това стана ясно, откакто на втора инстанция Административният съд в Пловдив удостовери ревизионния акт, формиран от инспектори на Национална агенция за приходите. В последните години, дизайнерката е записала над 50 сдружения с името „ Мегз ”, като единствено им сменя имената. Всички те имат годишни обороти сред 35 и 49 хиляди лв. - навръх границата, преди да подлежат на наложителна регистрация по Данък добавена стойност. Органите по приходите одобряват съществуване на данни за укрити такива или приходи, заради неотразени счетоводно доходи от осъществени продажби на артикули. В хода на проверката е открито, че през ревизирания интервал паричните средства от осъществени продажби на артикули - облекла, козметика, аксесоари, са били получени от осъществени онлайн продажби и продажби в търговски обекти, а полученият доход от тях въобще не е регистриран.



В последното решение на Окръжен съд - Пловдив магистратите афишират свръхзадължеността на „ Мегз-1 “ ООД, откриват произвеждане по неплатежоспособност и постановяват обща забрана и запор върху имуществото на компанията. В решението се споделя още, че съдът постановява преустановяване на активността на предприятието на „ Мегз-1 “ ООД и го афишира в неплатежоспособност. Освен това Мегз се лишава от правото да ръководи и да се разпорежда с имущество, включено в масата на несъстоятелността.

Няколко месеца по-късно Каканашева към момента търгува онлайн, като не дава касови бележки на клиентите си, нито каквито и да било документи, което демонстрира, че продажбите й отново се укриват от Национална агенция за приходите. Самодивата от Раковски ще излезе измежду най-хитрите родни бизнесдами, тъй като на няколко пъти мами страната, застрахователи и кого ли още не. Отделно от боклуците, които продава, зъбатата хубавица прави и курсове, самоуверено наречени „ Семената на смяната ”.

„ През 2023 година ще създадем „ Семената на смяната 2 ”. Втора част на приключението ще се организира от 3 февруари до 16 август 2023 година, когато, живот и здраве, след нови незабравими 6 месеца - още веднъж ще честваме дружно завършването си на Рила. Ако сте подготвени още веднъж да скочите към себе си и да изживеете 6 незабравими месеца на себепознание и себеразвитие, пишете ни. Гарантирам ви, че това е един от най-ценните дарове, които може да си подарите и да измененията вечно живота си през 2023 година Обичам те с цялото си сърце и нямам самообладание да вървим дружно ”, гласи част от рекламното известие на Миглена.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР