T-Mobile призна, че хакери са успели да откраднат информацията на

...
T-Mobile призна, че хакери са успели да откраднат информацията на
Коментари Харесай

Хакери откраднаха лични данни на 37 млн. клиенти на T-Mobile

T-Mobile призна, че хакери са съумели да откраднат информацията на към 37 милиона клиенти на телекома при следващото огромно приключване на данни, оповестява Engadget.

От компанията показват, че казуса е открит на 5 януари, само че нейните специалисти считат, че той датира най-малко от 25 ноември. В обява, отдадена на пробива, от T-Mobile разкриват, че хакерите са употребявали API, с цел да откраднат потребителските данни.

Макар че операторът е съумял да овладее казуса 24 часа след откриването му, хакерите са имали достъп до данните задоволително дълго, с цел да откраднат имена, адреси за фактури, имейли, телефонни номера и рождени дати. Към това се прибавят и номерата на мобилните телефони на потребителите и информация за техните проекти.

Засега от T-Mobile са безапелационни, че не са разкрили доказателства, мрежата или системите им да са били компрометирани. " Не са били откраднати пароли, информация за платежни карти, номера на обществени осигуровки, номера на държавни документи за идентичност или друга информация за финансови сметки ", подчертават от компанията.

Телекомуникационният оператор към момента проверява случая, с цел да стане изцяло ясна цялостната картина, само че към този момент е предизвестил вложителите, че евентуално ще понесе обилни разноски. Според Wall Street Journal Федералната комисия по връзките също е почнала следствие на T-Mobile, защото " този случай е следващ за компанията ".

През август 2021 година операторът удостовери, че десетки милиони клиенти са били наранени от приключване на данни, изложило на риск сензитивна информация, в това число номерата на обществените им осигуровки и шофьорските им книжки. Главният изпълнителен шеф на T-Mobile Майк Сиверт тогава разяснява, че хакерът е употребявал " профилирани " принадлежности и знания за инфраструктурата на компанията, с цел да получи достъп до нейната тестова среда. Въпреки че първичният брой на засегнатите клиенти при този пробив беше към 30 милиона, в последна сметка той доближи 76,6 милиона.

Почти година по-късно телекомът се съгласи да заплати 350 млн. $ за споразумяване на консолидиран групов иск и даде обещание да похарчи 150 млн. $ за актуализиране на технологиите си за сигурност на данните.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР