Т. Аз не се чувствам нито нихилист, нито безродник. Силно

...
Т. Аз не се чувствам нито нихилист, нито безродник. Силно
Коментари Харесай

Христо Панчугов по Дарик за Радев: Ставаме “безродници” и “джендъри”, ако животът ни е по-ценен от обожанието към руската нация

" Т. Аз не се усещам нито нихилист, нито безродник. Силно усещане ми направиха думите, че. Така Румен Радев задълбочава разделянето в българското общество ”. Това съобщи в “Кой приказва ” по Дарик радио социологът от “Насока ” Елена Дариева.

По думите ѝ участието на България в НАТО е позиция на страната ни, която ние поредно отстояваме. Проучванията сочат, че хората споделят тази философия за всеобща сигурност. Дариева подсети, че не Украйна напдна Русия, а назад - Русия влезе на територията на Украйна. За нея с думите си Радев налива масло в огън, който по никакъв начин не е безопасен, и ставаме очевидци на радикализация.

Политологът Христо Панчугов отговори саркастично на въпроса на водещия Георги Донков дали се усеща безродник и нихилист: “Как не ги е позор тия украинци, бе! Вместо да се изправят против стената и да се оставят да бъдат разстреляни, те се опълчват ”. Панчугов също акцентира, че Руската федерация атакува елементарни жилищни квартали, че “срина градове, тук не приказваме за военни интервенция, а за заличаване на метода на живот на едни хора. От позицията си Радев прави съветска агитация - лепи етикети. Безродник не значи нищо, най-много тъй като самият президент не може да каже какво е да си родник ”.

Дариева съпостави речта на Румен Радев със сталинската агитация.

“Виждаме създаване на паралелна действителност. Всички, които считат, че животът е по-ценен от обожанието им към съветската нация, стават безродници и джендъри ”, проучва Панчугов.

Дариева съобщи, че “патриотизмът може да се употребява за положително, да стимулира и да активизира, само че е доста значимо да се следи тънката граница по кое време това отношение губи градивния си капацитет и почват да се акцентират белези на изключителност, на предимство. Ето тук е границата, след която патриотизмът минава в шовини ”.

За политолога Христо Панчугов Радев не е и не може да бъде обединител на нацията. “Той твърдеше доста дълго, че е подобен, само че към този момент самият той опровергава себе си ”, акцентира Панчугов.

“Като член на НАТО, ние сме консуматори на сигурност ”, увери Дариева.

Водещият Георги Донков попита за какво нашият президент има такава позиция и за какво в последните седмици неговата изразителност се ожесточи. Възможният отговор пристигна от социлога Елена Дариева: “Той умъртви механизми на власт, губи рейтинг. За първи път от доста време насам, негативните настройки към него се усилват. Патриотизмът е последното леговище ”.

Самият водещ Георги Донков пък позволява, че с тази изразителност Румен Радев компенсира.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР