т 1 до 30 ноември на територията на страната се

...
т 1 до 30 ноември на територията на страната се
Коментари Харесай

Внимание, шофьори! Започва акция „Зима”

т 1 до 30 ноември на територията на страната се организира обичайна акция „ Зима”. Предстоят всеобщи инспекции на Пътна полиция в цялата страна, съобщи организация БГНЕС.

От 01 до 10 ноември – акция

„ С безвредно пътно транспортно средство през зимата” ,

ориентирана към водачите на ППС – колела, транспортни средства с животинска двигателна сила и други Акцентът е осъществяване на инспекция на светлините за тяхната редовност в сходство с нормативните условия при регистрация и пререгистрация на ППС. Планира се взаимно с органите на локалната власт осъществяването на инспекции за съществуването на регистрация, както и за редовността на светлоотразителната сигнализация на ППС с животинска двигателна сила и на малогабаритната селскостопанска техника. Проверките в това направление ще продължат и след привършване на акцията.

Втората акция

започва от 11 и продължава до 20 ноември и е с название „ Пешеходци, пасажери и водачи за приемливост на пътя”. Кампанията е ориентирана към пешеходците, пасажерите и държанието на водачите по отношение на пешеходците.

Контролната активност на пътна полиция в тази десетдневка ще бъде ориентирана към предварителна защита над държанието на пешеходците и пасажерите, както и над водачите, неосигуряващи преимущество на пешеходците. Специално внимание ще се обръща на пешеходците, които най-често и в обитаеми, и в отвън обитаеми места се движат погрешно в тъмната част на денонощието – при полумрак или на неосветени или едва осветени сектори.

В третата десетдневка на месец ноември (21 – 30 ноември) е планувана акцията

„ Безопасно шофиране през зимата” .

Тя е ориентирана към водачите на моторни транспортни средства, техническата редовност на ППС и държанието на водачите по отношение на пешеходците. Пътните служители на реда ще насочат контрола над техническата редовност на колите и над държанието на водачите.

От пътна полиция обръщат особено внимание на водачите на моторни транспортни средства, които би трябвало да сменят гумите с подобаващи за зимни условия или с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм; да ревизират редовността на всички светлинни източници на транспортното средство и да се движат с изправна стъклопочистваща система.

По време на акция „ Зима” е планувано и осъществяването на оглед за положението на пътните настилки, сигнализацията с пътни знаци и пътна маркировка и осветеността на секторите от уличната мрежа с нараснала заплаха за пътнотранспортни катастрофи. При нужда ще бъдат изготвяни наставления до притежателите на пътя.

Ще бъде маркиран и Световният ден за възпоминание на жертвите от ПТП ,

който с резолюция на Асамблеята на Организация на обединените нации от 2005 година е в третата неделя на месец ноември. През 2020 година Световният ден е на 15 ноември.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР