СЗО трябва да проучи вероятността за изпускане на от лаборатории

...
СЗО трябва да проучи вероятността за изпускане на от лаборатории
Коментари Харесай

Китай призова СЗО да разследва изпускането на вируса от лаборатории на други страни

СЗО би трябвало да изследва вероятността за изпускане на от лаборатории от други страни, в това число и Съединени американски щати. Това обявиха от министерството на външните работи на Китай, заяви ТАСС.
Припомняме, че по-рано ръководителят на Световната здравна организация ( ) съобщи, че е належащо в допълнение следствие, с цел да се изключи дефинитивно теорията, че е зародил в лаборатория в Китай, съобщи БГНЕС. Тедрос Адханом Гебрейесус съобщи, че макар че лабораторна повреда е минимум евентуалната причина за пандемията, са нужни по-обширни проучвания.
 За пръв път: Броят на инфектираните с COVID-19 у нас за денонощие надвиши 5 000 За пръв път: Броят на инфектираните с COVID-19 у нас за денонощие надвиши 5 000
Броят на новите случаи на ковид означи връх като безусловно число и за пръв път от началото на епидемията у нас надвиши псих...
Вирусът беше открит за първи път в Ухан, в китайската провинция Хубей в края на 2019 година. Досега новият ковид е лишил живота на над 2,7 милиона души, а повече от 127 милиона по целия свят са се заразили - толкоз са диагностицирани публично. За над 16 300 има подозрение, че са наново заразили се, само че статистиката в това отношение е извънредно съмнителна, поради сложния метод за доказване - би трябвало да се съпоставят взети проби от момента, когато са се появили признаци за пръв път и когато е имало за втори, да се направи секвенция на пробите и да се сравнят по избрани маркери.
През януари интернационален екип от специалисти на СЗО пътува до Ухан, с цел да изследва произхода на вируса. Техните проучвания се основаваха на проби и доказателства, предоставени от китайски чиновници, а не събрани от тях самите. Гебрейесус съобщи, че екипът е имал усложнения с достъпа до сурови данни и прикани за " по-навременно и всеобхватно шерване на информация " в бъдеще.
Екипът изследва всички благоприятни условия, в това число доктрина, че вирусът е изтърван от Института по вирусология в Ухан. Институтът е водещ в събирането, съхранението и проучването на коронавируси на прилепи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР