"СЗО реши спора снощи ясно и категорично. Произнесе се, че

...
"СЗО реши спора снощи ясно и категорично. Произнесе се, че
Коментари Харесай

Премиерът мрачно: След две-три седмици ще сме в Ада НА ЖИВО

"СЗО реши разногласието нощес ясно и изрично. Произнесе се, че обществената изолираност би трябвало да продължи. Друг път споделям да не гледате, само че в този момент споделям: гледайте телевизия! Вижте ужаса в Ню Йорк, Италия.

Германия през днешния ден вкара КПП-тата, което ние въведохме преди седмица. " Това сподели министър-председателят Бойко Борисов по време на изключителния брифинг в Министерски съвет, на който бе показано новото приложение за следене на положението на жителите по време на пандемията.

"Всички рационални хора защищават другите с маски. Аз опит с хората не мога да си върша. Да, имало е Менгеле, имало е такива доктори, които са сглобявали нов човек. Аз не мога да кажа вие четирите ще умрете, с цел да живеят други. Това желае комшията. И да кажем да отидете на работа всички, няма какво да произведат. Гърция не работи, Турция не работи, никой не работи ", добави Борисов.

Борисов и Мутафчийски оповестиха по какъв начин новото приложение ще помогне за отхлабване на ограниченията

Министър Ананиев изясни, че лекарите ще могат да влизат в системата на новото приложение, с цел да следят положението на жителите.

"Всеки признат в болница, без негово единодушие, се взимат неговите данни и се вкарват в регистъра, с цел да се изпрати с бързо уведомление към РЗИ-тата и министерството, РЗИ-тата ще вкарват тези данни, само че ние ще можем да ги употребяваме.

Ако този пациент е въвел непринудено персоналните си данни и здравословния си статус, автоматизирано ще се праща мейл към персоналния ви доктор. Няма да е нужно да му се обаждате. Той ще види незабавно, че Драган или Петкан има 38 градуса температура и ще го следи. Останалата част от платформата е с административен темперамент и всички случаи се изписват ", добави ген. Мутафчийски.

"Работата с персонални данни и сензитивна информация се прави с националния интегратор, Министерство на вътрешните работи и РЗИ. Няма други. Гражданите могат да изразят предпочитание единствено и само за местоположението ", изясни още вицепремиерът Томислав Дончев.

"Има трима чиновници на министерството, които са с ковид зараза и това се оповестява на брифингите. Тези тримата също не са одобрявани в болница. Диагностицирани са с PCR способ и положението им не е налагало хоспитализация. Единият беше от гранична полиция и към този миг е изцяло здрав. Всички контактни лица са тествани ", съобщи още ген. Мутафчийски.

"След две-три седмици ще сме в Ада. Още сме първоначално ", заключи тъмно министър председателят.

Припомняме, че държавното управление осъществена е мобилна апликация, с която жителите осведомят за настоящото си положение. В рамките на към 10 дни е изработен централен указател, който да събира информацията и да я праща на здравните органи. Тази информация ще стига до държавното управление и органите на Министерство на вътрешните работи.

Гледайте онлайн ТУК


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР