СЗО - Европа стартира нова кампания срещу mpox, за да

...
СЗО - Европа стартира нова кампания срещу mpox, за да
Коментари Харесай

СЗО - Европа: Опасността от mpox остава, да бъдем бдителни

СЗО - Европа започва нова акция против mpox, с цел да подсети на хората, че заплахата от инфекцията въпреки всичко остава, оповестиха от районния офис на организацията.

Mpox към този момент не е изключителна обстановка за публичното здраве от интернационално значение, само че заболяването не е изчезнала – всеки може да бъде инфектиран, само че ние разполагаме с принадлежности за надзор и би трябвало да ги използваме, показват оттова.

Експертите на международната организация приканват за зоркост на фона на опасения, че напролет и лятото случаите на mpox могат да избухнат внезапно.

Възможно е повишаването на случаите на mpox през идващите месеци да бъде провокирано от събирането на хора за пролетни и летни събития, като да вземем за пример фестивали, свързани с прайда и свързаната с тях възможност от нараснала полова интензивност, предизвестяват специалистите. В същото време има други фактори като липса на достъп до тестване и ваксини, изключително за уязвими групи с стеснен достъп до медицински грижи като секс служащи, транссексуални, мигранти и бездомни. Също по този начин има нараснал риск при другарство с хора, инфектирани с mpox, идващи от страни отвън Европа и Централна Азия.

„ Нашите старания да направляваме епидемията от mpox наподобява се изплатиха и това е страхотна вест. Поздравявам здравните управляващи и най-засегнатите общности за тяхното мощно партньорство в управлението на mpox, в това число разпространяване на ваксина, обсег на общността и дейности за отбрана на индивида и опазването на здравето на по-широката общественост, дружно със съгласувани старания да не се стигматизират засегнатите “, сподели доктор Ханс Клуге, районен шеф на СЗО - Европа.

По думите му макар че равнищата на обида в страните от Европейския район са ниски, фактът, че в други райони на света има местни огнища, идва да подсети, че епидемията надалеч не е завършила.

„ Нека подновим нашите групови старания, с цел да подсигуряваме, че заболяването няма да се върне още веднъж. Защитете себе си и другите. И в случай че можете, ваксинирайте се “, прикани той.

По последни данни, към 4 май 2023 година има 17 наранени от инфекцията в 8 страни от Европейския район на СЗО, който включва 53 страни.    
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР