Сюжетът с продажбата на бизнеса на ЧЕЗ в България е

...
Сюжетът с продажбата на бизнеса на ЧЕЗ в България е
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Борисов е майстор на лъжливите движения

Сюжетът с продажбата на бизнеса на ЧЕЗ в България е замайващ и се трансформира в тестване дали министър председателят и ГЕРБ ще съумеят да излязат и от тази обстановка без тежки вреди по имиджа и позициите си. Това разяснява социологът Андрей Райчев в студиото на „ Лице в лице”. Лидерът на „ Движение 21” Татяна Дончева пък означи, че договорката има мощно подмолен детайл.

„ Гинка (Върбакова, притежател на изненадващия покупател „ Инерком” – б.р.) пристигна, тъй като не смятат, че подставените лица би трябвало да са правдоподобни”, счита Дончева. Според нея чешката страна има интерес само да прибере парите по договорката и по тази причина „ чешкият министър председател и всеки управител от ЧЕЗ ще кажат, че всичко е бетон”.

Райчев означи, че „ Бойко Борисов е занаятчия на лъжливите движения” и евентуално излезе от обстановката с изявление вид „ Тук има доста секретни работи, спирам договорката!”.

Според него обаче този път ще е по-трудно: „ Много се наслагва. Насложи се на преди малко зашитата рана на Истанбулската спогодба, на оградата, на хасковските братовчеди… А това е токът, това е нещо, което бай Иван чудесно схваща и на всяко 5-7 число псува”.

Райчев акцентира, че ГЕРБ единствена досега е била единствената партия, в която водачът не е изпадал в ситуацията на Жан Виденов, Иван Костов или Симеон Сакскобургготски със мощна вътрешна съпротива: „ Трябва да гледаме дали някой гербер ще се раздрънка и какво ще дадат социологическите агенции”.

Дончева се съгласи, като уточни, че „ ловкото завиване” на Бойко Борисов и ГЕРБ се дължи на поддръжката на 1-1,2 млн. души. Те обаче може да бъдат разколебани, в случай че стане ясно какъв брой любимците им са се обогатили от властта: „ Властта е задължена да спре договорката даже поради личното си политическо оцеляване”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР